clock Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 | 9:57:33 μμ

Μάθε, παιδί μου, νόστιμα γράμματα

ΑΘΗΝΑ 09/07/2017

Χαλαρό, ζωντανό, δημοφιλές στέκι με καλή πίτσα και σπέσιαλ καρμπονάρα, το «School» δίνει ιδιαίτερο τόνο στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης.
  
Η ατμόσφαιρα στα τραπέζια του «School» πίσω από την Αγία Ειρήνη βουίζει ευχάριστα. Νέος κόσμος κυρίως, χωρίς να λείπουν οι μεγαλύτεροι, και σίγουρα ανάμεσά τους ξένοι επισκέπτες της πόλης. Ανασαίνεις τον παλμό της Αθήνας καθισμένος εδώ. Το «School» είναι χαλαρό, ζωντανό και τίμιο. Ξεκινώντας την ημέρα του από νωρίς το πρωί και μέχρι αργά το βράδυ, προσδιορίζει τον εαυτό του ως pizza bar, αλλά ο κατάλογος είναι πολύ ευρύτερος, με πολλά ζυμαρικά, ριζότο, σαλάτες και ορεκτικά... Οι μεγάλες πίτσες κυριαρχούν και συχνά τους προστίθεται ένα έξτρα «μάθημα» ξενόγλωσσου fusion, που αυτήν την περίοδο έχει απωανατολίτικη κατεύθυνση.
  
Δοκίμασα την Thai, που συνδυάζει επιτυχημένα την ντομάτα και τη μοτσαρέλα με χοιρινό, γλυκόξινη σάλτσα, φρέσκο κρεμμυδάκι, τζίντζερ, καλαμπόκι και φρέσκο κορίανδρο πάνω σε πολύ λεπτή, τραγανή ζύμη. Πρόσθεσα μάλιστα και λίγο πικάντικο λάδι πεπεροντσίνο, που με την κάψα του φώτισε ακόμη παραπάνω τις γεύσεις. Ωραία είναι και η caprese από το κλασικό ρεπερτόριο, στην οποία, εκτός από ντομάτα και μοτσαρέλα που λιώνει, προσθέτουν φρέσκια μοτσαρέλα και βασιλικό μετά το ψήσιμο, για έξτρα γευστική φρεσκάδα και άρωμα.
  
Από τα καινούργια πιάτα του καταλόγου ξεχωρίζει η insalata fresca, με τα ποικίλα και ολόφρεσκα πράσινα φύλλα της να μπλέκονται με πράσινο μήλο, φινόκιο και φουντούκια (βάθος και παιχνίδισμα υφής ) μαζί με μοτσαρελάκια κι ένα πολύ φρουτώδες ντρέσινγκ μάνγκο. Στις κλασικές προτάσεις, τώρα, συναντάς το vitello tonnato με μοσχαράκι που έχει πάνω του σάλτσα αντζούγιας με πολύ γραμμένη γεύση. Η vongole είναι από τις καινούργιες μακαρονάδες, φτιαγμένη με κρουστά λινγκουίνι, αχιβαδούλες, γαρίδες, λίγη ντομάτα, τσίλι, κρεμμυδάκια και λάιμ να δίνει τον τόνο. Πάντως, αν έπαιρνα μόνο ένα πιάτο στο «School», αυτή θα ήταν η καρμπονάρα του! Έρχεται σε δυναμικό al dente, με άψογα σοταρισμένο guanciale (μπέικον από χοιρινά μάγουλα ), που είναι ό,τι καλύτερο γι’ αυτήν τη συνταγή, και απαλή σάλτσα με αβγό και παρμεζάνα.
  
Όσο για το τέλος, το τιραμισού έρχεται σε πολύ old fashioned εκδοχή, ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει και μερικές breakfast/brunch προτάσεις. Σε αυτό το γήπεδο όμως δια­κρίνεται το αδελφό «Zaf» της διπλανής πόρτας, με μεγάλη γκάμα προτάσεων: open sandwiches, μπέργκερ, αραβικές πίτες, τσιαμπάτα, βάφλες και pancakes.
Πλ. Αγίας Ειρήνης 8, κέντρο, 2103251444. Τιμή: € 20-24.

Πηγή: athinorama.gr


Σχετικά Videos