Η Honda παρουσιάζει το έξυπνο σύστημα Power Manager

Η Honda παρουσιάζει το έξυπνο σύστημα Power Manager
Η Honda παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το νέο της σύστημα Power Manager που αποτελεί ένα πλήρως ενσωματωμένο σύστημα μεταφοράς ενέργειας.

Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για την ενσωμάτωση ηλεκτρικών οχημάτων σε ένα έξυπνο ηλεκτρικό δίκτυο. Μέσω αυτού, επιτυγχάνεται η συγκέντρωση και κατανομή ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ δικτύου, σπιτιών και επιχειρήσεων και ηλεκτρικών οχημάτων, για έξυπνη εξισορρόπηση της ζήτησης και αποδοτική αποθήκευση ενέργειας. Η Honda θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία του Power Manager σε πιλοτικό πρόγραμμα έξυπνου δικτύου στη Δυτική Γαλλία.

Το Power Manager λειτουργεί συγκεντρώνοντας και κατανέμοντας ενέργεια από και προς το δίκτυο, σπίτια ή επιχειρήσεις με φωτοβολταϊνά πάνελ και ηλεκτρικά οχήματα.

Η ηλεκτρική ενέργεια παρέχεται στο σύστημα από ένα δίκτυο ή παράγεται από τα φωτοβολταϊκά πάνελ και μπορεί να χρησιμοποιείται για τη ηλεκτρική τροφοδοσία ή θέρμανση κτιρίων και για φόρτιση των EV. Όσο το EV είναι στην πρίζα, η ενέργεια μπορεί να αποθηκεύεται και να χρησιμοποιείται στο σπίτι ή να πωλείται ως παροχή προς το δίκτυο, δημιουργώντας αξία για τους ιδιοκτήτες του EV. Το σύστημα Power Manager μπορεί να συμβάλει στη σταθεροποίηση του δικτύου τις ώρες έλλειψης ή περίσσειας ηλεκτρικής ενέργειας, και να γίνει μία πηγή εσόδου για τους ιδιοκτήτες EV.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software