Ο Schumacher "έστρωσε" το δρόμο για τη Mercedes

Ο Schumacher "έστρωσε" το δρόμο για τη Mercedes
O Ross Brawn μιλά για την συμβολή του Γερμανού επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στις επιτυχίες της Mercedes. Η Mercedes επέστρεψε στη Formula 1 το 2010 με διάθεση να επενδύσει πολλά χρήματα με στόχο να μπορέσει να σκαρφαλώσει στην κορυφή.

Σε αυτήν την προσπάθειά της εμπιστεύτηκε δύο από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες στην ιστορία του σπορ: τον Ross Brawn και τον Michael Schumacher που επέστρεψε από την συνταξιοδότηση.

Το μεγάλο τους στοίχημα ήταν να "χτίσουν" μια νέα αυτοκρατορία, όπως είχαν κάνει στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν στη Ferrari, αλλά και πιο πριν στην Benetton.

Ήταν ένα μακροπρόθεσμο πλάνο που άρχισε να αποδίδει μετά τα πρώτα τρία χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων η ομάδα είχε να επιδείξει μόλις μία νίκη (με τον Nico Rosberg στην Κίνα, το 2012) και συνολικά έξι παρουσίες στο βάθρο (πέντε για τον Rosberg και μία για τον Schumi).

Στα τέλη του 2012 ο Schumacher αποφάσισε να αποχωρήσει από το σπορ οριστικά αυτή τη φορά, δίνοντας τη σκυτάλη στον Lewis Hamilton.

Η άφιξη του Βρετανού από τη McLaren συνέπεσε με την αγωνιστική ανάσταση της γερμανικής ομάδας και την έναρξη μιας περιόδου απόλυτης κυριαρχίας.

Το 2013 άρχισαν να φαίνονται οι πρώτοι καρποί της σκληρής δουλειάς που έγινε στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια για να ακολουθήσει η εκτόξευσή της στην κορυφή από το 2014 και έπειτα όταν η F1 πέρασε στην υβριδική εποχή και το downsizing (κινητήριες μονάδες V6, 1,6 λίτρων με τρούρμπο και συστήματα ανάκτησης ενέργειας).

Τρία συνεχόμενα νταμπλ (τίτλοι οδηγών και κατασκευαστών), 51 νίκες και 57 pole positions, είναι ο εντυπωσιακός απολογισμός της Mercedes που έχει διαλύσει τον συναγωνισμό και έχει μετατρέψει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 σε παράσταση για έναν ρόλο.

'Καθοριστική η συμβολή του Schumi'


Όλο αυτό το διάστημα ο Michael Schumacher δεν (μπορεί να) είναι εκεί για να παρακολουθεί από κοντά τους καρπούς της σκληρής δουλειάς που είχαν κάνει μαζί με τον Brawn και τα άλλα στελέχη που στήριξαν από την αρχή το project.

Το ατύχημα που είχε στις γαλλικές Άλπεις στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, κάνοντας σκι, άλλαξε δραματικά τη ζωή τη δική του αλλά και της οικογένειάς του.

Μιλώντας στο CNN, o Ross Brawn, ο οποίος αποχώρησε από τη Mercedes στα τέλη του 2013, εξήγησε το πόσο σημαντική ήταν η συμβολή του Michael Schumacher στην πορεία της ομάδας προς την κορυφή.

«Σίγουρα ο Michael συνέβαλε στην οργάνωση και τη δομή που οδήγησε τη Mercedes σε όλες αυτές επιτυχίες. Βοήθησε στο να δημιουργήσουμε την επιτυχία που είχαμε στη Ferrari και συνέχισε με την ίδια προσέγγιση και στη Mercedes. Η γνώση του και η ωριμότητά του, το ότι καθόταν με τους αεροδυναμιστές, τους μηχανικούς και τους ανθρώπους των ελαστικών για να τους εξηγήσει τι ακριβώς έπρεπε να κάνουν, ήταν πράγματα ανεκτίμητα. Έπαιξε βασικό ρόλο στο να δημιουργήσει όλα εκείνα τα συστήματα που συντέλεσαν στην επιτυχία που γνωρίζει σήμερα η Mercedes», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 62χρονος Βρετανός.

Πηγή: caranddriver.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software