Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi με επένδυση $1 δισ.

Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi με επένδυση $1 δισ.
Η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi ανακοίνωσε την έναρξη της «Alliance Ventures», ενός νέου εταιρικού ταμείου κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών που σχεδιάζει να επενδύσει μέχρι και 1 δισ. δολάρια, για να στηρίξει την «ανοιχτή καινοτομία» τα επόμενα 5 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, το ταμείο αναμένεται να επενδύσει έως και 200 εκατομμύρια δολάρια σε νεοσύστατες επιχειρήσεις και «ανοικτές» συμπράξεις καινοτομίας, με επιχειρηματίες τεχνολογίας που επικεντρώνονται στη νέα κινητικότητα, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροκίνησης οχημάτων, των αυτόνομων συστημάτων, της συνδεσιμότητας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Με τις περαιτέρω ετήσιες επενδύσεις, η Alliance Ventures αναμένεται να καταστεί το μεγαλύτερο εταιρικό κεφάλαιο επιχειρηματικών κεφαλαίων στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά την περίοδο του Alliance 2022. Η πρώτη συμφωνία της συμμαχίας θα είναι η στρατηγική επένδυση στην Ionic Materials η οποία αναπτύσσει στέρεα υλικά μπαταριών, χωρίς κοβάλτιο.

Η πρωτοβουλία αυτή συμπληρώνει την γενικότερη στρατηγική για την αναζήτηση πρόσθετων εσόδων, εξοικονόμησης ή και αποφυγής κόστους σε τομείς όπως η ηλεκτροκίνηση, τα αυτόνομα συστήματα μετάδοσης κίνησης και η συνδεσιμότητα των οχημάτων.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου προβλέπεται ότι τα συνδυασμένα έσοδα των εταιρειών μελών της θα φθάσουν τα 240 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και ότι οι ετήσιες πωλήσεις οχημάτων θα υπερβούν τα 14 εκατομμύρια, μέχρι το τέλος του 2022.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software