Βήμα-βήμα η διαδικασία για τα τέλη

Βήμα-βήμα η διαδικασία για τα τέλη
Την Παρασκευή «ανοίγει» η εφαρμογή για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας, όπου οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα κληθούν να βάλουν το χέρι στη τσέπη μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως έγινε γνωστό και παρά τα όσα είχαν διαρρεύσει μέσα στο χρόνο, τα τέλη παραμένουν ως έχουν χωρίς καμία διαφορά, δηλαδή οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα πληρώσουν ακριβώς τα ίδια τέλη με αυτά που κατέβαλαν τον Δεκέμβριο του 2016.

Η διαδικασία

Οι ιδιοκτήτες καλούνται να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών από την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να μπουν στη σελίδα https://www.gsis.gr. Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέγουμε την ένδειξη «Οχήματα».

Στη συνέχεια υπάρχουν δυο επιλογές, «Τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς στο Taxisnet» και «Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς Taxisnet».Στη συνέχεια κάνει κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ». Αμέσως θα μεταφερθεί στην ηλεκτρονική φόρμα, όπου θα πρέπει να αναγράψει τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση».

Μόλις ολοκληρωθεί η αναζήτηση, θα πρέπει ο υπόχρεος να δώσει την εντολή εκτύπωσης για να εμφανιστεί το ειδοποιητήριο με τα τέλη κυκλοφορίας του 2018.

Εν συνεχεία οφείλουν να καταβάλλουν το ποσό που αναγράφεται σε τράπεζα ή ΕΛΤΑ, ενώ μπορούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας και μέσω e-banking.

Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών μπορούν επίσης να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software