Από Δευτέρα και σταδιακά η λειτουργία της πλατφόρμας «Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ»

Από Δευτέρα και σταδιακά η λειτουργία της πλατφόρμας «Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ»

Πλατφόρμα για... γερά νεύρα αποδείχθηκε το νέο «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον ΙΙ», το οποίο καλωσόρισε χθες το πρωί τους πολίτες και τους αποχαιρέτησε το απόγευμα χωρίς να δεχθεί ούτε μία αίτηση...

Η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, να «παγώσει» την πλατφόρμα και να απολογηθεί για την ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκαν όσοι επιχείρησαν να την χρησιμοποιήσουν ήταν αναπόφευκτη, ενώ μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι το υπουργείο έσπευσε να ενημερώσει πως τα χρήματα-κονδύλια επαρκούν για όλους τους ενδιαφερόμενους. 

Σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου, η πλατφόρμα θα ξανανοίξει την ερχόμενη Δευτέρα και η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται διαδοχικά ανά περιοχή.

Συγκεκριμένα: 

- Για την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα, το σύστημα θα ανοίξει την προσεχή Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 08:00 π.μ.

- Για την Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη την Δευτέρα 26 Μαρτίου, 08:00 π.μ.

- Για την Αττική και Νότιο Αιγαίο τη Δευτέρα 2 Απριλίου, 08:00 π.μ.

Όπως ισχυρίζεται το ΥΠΕΝ, περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες επιχείρησαν να μπουν χθες στο σύστημα, γεγονός που οδήγησε στην αδυναμία λειτουργίας της πλατφόρμας. 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software