"Προχωρά το Eλληνικό, διευθετήθηκαν τα της Eldorado"

"Προχωρά το Eλληνικό, διευθετήθηκαν τα της Eldorado"
Η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει κανονικά και τα ζητήματα με την Eldorado Gold διευθετήθηκαν,  δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm».

Έτσι, σε ερώτηση σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε μετά την απειλή της Eldorado Gold ότι θα αναστείλει τις εργασίες της στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε ότι «ο ρυθμός των επενδύσεων θα γίνει με βάση το νόμο, με βάση αυτά τα οποία προβλέπουν οι συμβάσεις, με βάση διαδικασίες και με βάση θεσμούς και όχι στη βάση των χρονοδιαγραμμάτων που θέλουν να επιβάλλουν τα μέσα μαζική ενημέρωσης ή η αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε στο ρυθμό της επικοινωνιακής ατζέντας την οποία προωθούν συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα».

Σχετικά με το Ελληνικό
ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε: «Με βάση την υπάρχουσα διαδικασία θα πρέπει οι διοικητικές υπηρεσίες να κρίνουν πώς θα προχωρήσει το έργο και η επένδυση γιατί ανεξαρτήτως του τι συνέβαινε πριν, υπάρχουν πολύ αυστηροί -και ευρωπαϊκοί αλλά και εθνικοί- περιορισμοί αλλά και νομικές ρυθμίσεις και θα πρέπει να ακολουθηθούν οι ορθές διαδικασίες έτσι ώστε ο διαγωνισμός να μην έχει προβλήματα τα οποία στη συνέχεια θα τα βρούμε μπροστά μας.

Από τη μεριά της κυβέρνησης θα μπορούσε με όρους βούλησης να προχωρήσουν διαδικασίες οι οποίες στη συνέχεια θα κατέπιπταν στα αρμόδια δικαστήρια.

Επομένως, είναι πολύ προτιμότερο να υπάρχουν οι ορθές διαδικασίες και να ακολουθούνται οι αναγκαίες διοικητικές πράξεις με τον ορθό νομικό τρόπο από το να προσπαθήσουμε να επιταχύνουμε εκτός νόμου τη διαδικασία και στη συνέχεια να βρούμε όλα τα προβλήματα μπροστά μας».

«Η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει κανονικά, θα υπάρξει πρόοδος και μέσα στο επόμενο διάστημα θα είμαστε σε θέση να βάλουμε όλα τα θεμέλια για να ξεκινήσουν οι εργασίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Για την επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική είπε ότι «τα ζητήματα διευθετήθηκαν χθες, μετά και τις συναντήσεις του αρμόδιου υπουργού» και προσέθεσε: «Η εταιρία, έχω τη γνώμη, ότι δεν έδρασε με τον πιο σωστό τρόπο, αλλά σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου μπορούμε να διαχειριστούμε όλα τα προβλήματα, με όσα προβλέπει η σύμβαση».

Κατηγόρησε την Eldorado Gold ότι με τη παρέμβασή της «πυροδότησε μια ένταση αχρείαστη» και σημείωσε: «Η πολιτική παρέμβαση μιας εταιρίας δεν αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στα ευρωπαϊκά πράγματα και ο τρόπος με τον οποίο απευθύνθηκε στην ελληνική κυβέρνηση προσβάλλει το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Η γνώμη της κυβέρνησης ήταν από την αρχή δεδομένη, ότι πρέπει να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες και τα νόμιμα».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software