Ξεκινούν οι συνομιλίες για την τρίτη αξιολόγηση

Ξεκινούν οι συνομιλίες για την τρίτη αξιολόγηση
Ξεκινούν αύριο Δευτέρα οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των δανειστών για την τρίτη αξιολόγηση. Πρόκειται για την πρώτη φάση των συζητήσεων οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν έως και το τέλος της εβδομάδος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στην αυριανές δύο διαδοχικές συναντήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη στο επίκεντρο θα βρεθούν δημοσιονομικά θέματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στόχος είναι να "κλείσουν" τα περισσότερα προαπαιτούμενα ως το Eurogroup της 6ης Νοεμβρίου, ώστε να είναι εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως το τέλος του έτους.

Στις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η διανομή κοινωνικού μερίσματος από την υπεραπόδοση των εσόδων. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, κάλεσε μέσω συνέντευξής του τη ΝΔ, να το υπερψηφίσει.

Σόιμπλε: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν ξεπέρασε ακόμα το πρόβλημα, αλλά βρίσκεται σε καλό δρόμο και οι απαισιόδοξες προγνώσεις των επικριτών δεν επαληθεύτηκαν, είπε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Η Ελλάδα θα έχει σύντομα τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές. Γι' αυτό και η συζήτηση εάν θα ήταν καλύτερο το Grexit δεν βοηθά πλέον καθόλου σήμερα", είπε επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software