Αυτοψία στο Ελληνικό... για το δάσος!

Αυτοψία στο Ελληνικό... για το δάσος!
Πυκνώνουν τα σύννεφα στο επενδυτικό τοπίο της χώρας αφού μετά τους τριγμούς με Eldorado και Fraport, μία ακόμη επένδυση αυτή στο Ελληνικό βρίσκεται στον αέρα, με αποτέλεσμα το Grinvest του Αλέξη Τσίπρα να κινδυνεύει να εξελιχθεί σε φιάσκο.

Ειδικότερα, σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, οι εξελίξεις προοιωνίζονται δυσοίωνες εξελίξεις καθώς αναβλήθηκε εκ νέου η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Βασικό θέμα είναι η κήρυξη ή μη μεγάλου τμήματος της έκτασης του πρώην αεροδρομίου ως αρχαιολογικού χώρου με τον επενδυτή της Hellinikon Global να έχει ξεκαθαρίσει πως χρειάζεται «καθαρή λύση» στο ζήτημα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Καθημερινή, η αναβολή ήταν επιδίωξη της κυβέρνησης καθώς οι ενδείξεις παρέπεμπαν σε σχηματισμό πλειοψηφίας μεταξύ των μελών του ΚΑΣ υπέρ της κήρυξης του χώρου ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όπως και πριν από μια εβδομάδα που το ΚΑΣ διέκοψε τη συνεδρίασή του ύστερα από οκτώ ώρες συζήτησης, έτσι και το βράδυ της Τρίτης πιθανολογείται πως ανέβαλε τη συνεδρίασή του έπειτα από παρέμβαση κορυφαίου μέλους της κυβέρνησης.

Σε νέα συνεδρίαση οι αποφάσεις και για το "δάσος" στο Ελληνικό

 
Σε νέα συνεδρίαση της αρμόδιας δευτεροβάθμιας επιτροπής θα αποφασιστεί η τύχη της ένστασης που έχουν καταθέσει το ΤΑΙΠΕΔ και η Ελληνικό ΑΕ επί της απόφασής του δασάρχη Πειραιά η οποία χαρακτηρίζει ως δασική, έκταση 37 στρεμμάτων στο πρώην αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το euro2day, η ένσταση συζητήθηκε στην επιτροπή της Περιφέρειας όπου κατέθεσαν τις απόψεις τους όλες οι πλευρές και για αύριο έχει προγραμματιστεί επίσκεψη των μελών της επιτροπής στο… δάσος του Ελληνικού.

Για το θέμα των 37 στρεμμάτων που χαρακτηρίζονται ως «δασική έκταση» από τον δασάρχη Πειραιά ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda είχε υποστηρίξει πρόσφατα πως το συγκεκριμένο σημείο είναι το σημαντικότερο τμήμα του έργου.

Η διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων εμφανίζεται να μη θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο οι δασικές υπηρεσίες να επιμείνουν στη σχετική εισήγηση του δασάρχη.

Πηγή: Καθημερινή, euro2day

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software