"Κλειδί" οι μεταρρυθμίσεις, μετά η έξοδος στις αγορές

"Κλειδί" οι μεταρρυθμίσεις, μετά η έξοδος στις αγορές
Η συνεπής εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων το επόμενο δεκάμηνο από την ελληνική κυβέρνηση, αποτελεί για τον Κλάους Ρέγκλινγκ μονόδρομο για την Αθήνα.

Ο επικεφαλής του ESM ιεραρχεί την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων πάνω και από τον στρατηγικό στόχο του Μαξίμου, που είναι η έξοδος στις αγορές.

«Πιο σημαντική από την στρατηγική εξόδου στις αγορές είναι η συνέπεια στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Η αποφασιστικότητα στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος τους επόμενους δέκα μήνες θα είναι καθοριστική για την επιτυχημένη ολοκλήρωσή του. Υπάρχουν πολύ καλές ευκαιρίες για να γίνει αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Πίτερσον.

Ο επικεφαλής του ESM επισήμανε ότι «η Ελλάδα αναπτύσσεται ξανά σε υγιή βάση με ρυθμό 0,5% τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο τρίμηνο», υπογραμμίζοντας ότι «τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού έχουν οδηγήσει σε εξοικονόμηση  ύψους 10 δισ. ευρώ ετησίως ή 5,6% του ΑΕΠ.

Ο κ. Ρέγκλινγκ ρωτήθηκε για την υπόθεση της δικαστικής δίωξης του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου.

Απάντησε λέγοντας πως έχει ασκηθεί «μεγάλη πίεση» για το θέμα στην Ελλάδα, ενώ νωρίτερα είχε αναφέρει πως η Ελλάδα για έξι χρόνια εξαπατούσε, στέλνοντας στην Eurostat ψεύτικα στατιστικά στοιχεία για τα δημοσιονομικά της μεγέθη.

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software