Στο "κόκκινο" η κόντρα για το Grinvest

Στο "κόκκινο" η κόντρα για το Grinvest
Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς μαίνεται ο πόλεμος κυβέρνησης- αντιπολίτευσης, με αιχμή τους χειρισμούς του Μαξίμου στο ζήτημα των επενδύσεων, μετά την απόφαση της El Dorado να αναστείλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα, αλλά και τις καθυστερήσεις στην επένδυση του Ελληνικού, καθώς αναβλήθηκε εκ νέου η προγραμματισμένη για την Τετάρτη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της επένδυσης στις Σκουριές, αλλά και για αυτό της οικολογικής καταστροφής στη Σαλαμίνα, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο twitter.

"Μπλοκάρουν την επένδυση στο όνομα της δήθεν οικολογικής ευαισθησίας. Αλλά αδιαφορούν για την καταστροφή στη Σαλαμίνα", έγραψε στο λογαριασμό του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Την ίδια ώρα, 14 βουλευτές της ΝΔ, με ερώτησή τους, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι "αγγίζει τον χρυσό και τον μετατρέπει σε κάρβουνο".

Η αντίδραση του Μαξίμου

"Η πραγματικότητα χαλάει τον μύθο της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΔ ματαιοπονεί. Όσα επικοινωνιακά σόου και να σκηνοθετήσει δεν μπορεί ούτε να αναστρέψει το διεθνές θετικό επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα, ούτε να παραγράψει όσα έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση για τις επενδύσεις", αντιτείνουν κυβερνητικές πηγές.
 
Αναφέρονται, μάλιστα, σε συγκεκριμένες κινήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση στον τομέα των επενδύσεων και είναι οι εξής:
  1. Προχωρά την επένδυση της TOTAL στα δύο οικόπεδα δυτικά της Κέρκυρας μετά τις χθεσινές θετικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
  2. Ξεμπλόκαρε επενδυτικά projects ύψους 668 εκατ. ευρώ, τα οποία λόγω αδράνειας της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κινδύνεψαν να απενταχθούν από τον αναπτυξιακό νόμο.
  3. Ολοκληρώνει την αξιολόγηση 800 νέων επενδυτικών σχεδίων ύψους, 2 δισ. ευρώ.
  4. Υπέγραψε 12 συμβάσεις έργων, συνολικού ύψους 635 εκατ. ευρώ, στον τομέα των Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα.
  5. Πέτυχε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, να είναι πρώτη σε απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ, εξασφαλίζοντας εισροή πόρων ύψους 11 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία.
  6. Υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τις μεγαλύτερες συμφωνίες των τελευταίων 5 ετών, που θα αποφέρουν επιπλέον ρευστότητα ύψους 2 δισ. ευρώ μέσα στο 2017.
  7. Προετοιμάζει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) έργα ύψους 7 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία.
  8. Αξιοποίησε συμφωνίες με την EBRD και το σχέδιο Γιούνκερ, διοχετεύοντας επιπλέον 2 δισ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  9. Ενέκρινε στη Διυπουργική Επιτροπή τρεις στρατηγικές επενδύσεις ύψους συνολικά 700 εκατ. ευρώ και πολύ σύντομα η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για να εγκρίνει και νέες στρατηγικές επενδύσεις.
  10. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις το 2016 σημείωσαν υψηλό δεκαετίας και το 2017 αναμένεται περαιτέρω βελτίωση, καθώς, ήδη, το πρώτο εξάμηνο, δηλαδή πριν ακόμη κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, είχαμε εισροή πάνω από 1,6 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία.
 "Η πραγματικότητα, λοιπόν, χαλάει τον μύθο της ΝΔ" επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές

"Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μεγάλη μάχη για να ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση του νέου παραγωγικού μοντέλου με σεβασμό στους εργαζόμενους, το περιβάλλον και την τήρηση της κείμενης ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας", προσθέτει το Μαξίμου.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software