Συνταξιούχοι... 110 ετών

Συνταξιούχοι... 110 ετών
Περίπου 8.500 υπέρ-αιωνόβιοι εμφανίζονται να λαμβάνουν σύνταξη από τα Ταμεία, εκ των οποίων περισσότεροι από 500 είναι άνω των 110 ετών, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, τα οποία γνωστοποίησε ο αρμόδιος υφυπουργός, Γ. Κουτρουμάνης.

Ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία και με τη βοήθεια της Ασφάλειας αναζητώνται τα συγκεκριμένα πρόσωπα ώστε να διαπιστωθεί εάν βρίσκονται εν ζωή ή αν έχουν αποβιώσει.

Από ελέγχους διασταύρωσης στο 1/3 αυτών των συνταξιούχων προκύπτει ότι οι 321 έχουν πεθάνει και κάποιοι συνεχίζουν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους, ή η σύνταξη κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ξεκαθαρίζοντας τα μητρώα συνταξιούχων το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει περί τα 100 εκ. ευρώ, ενώ όσοι λαμβάνουν παράνομα σύνταξη, ο σχετικός φάκελος θα πηγαίνει στην εισαγγελία.

"Κανένα νέο μέτρο"

"Δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθεί κανένα νέο μέτρο στο Ασφαλιστικό από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων" διαβεβαίωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι: "δεν υπάρχει και καμία περίπτωση περικοπής ή αναδιάρθρωσης των επιδομάτων ανεργίας".

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software