Σβίγκου: Δεν υπάρχει θέμα με τους στόχους του 2018

Σβίγκου: Δεν υπάρχει θέμα με τους στόχους του 2018
Για αλλοίωση των δηλώσεων κυβερνητικού αξιωματούχου περί λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων το 2018 έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM, 104,9».

«Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι ο κυβερνητικός αξιωματούχος αναφέρθηκε στις προβλέψεις που υπάρχουν στη συμφωνία του Αυγούστου και τη συμφωνία για τα πλεονάσματα και το τι προβλέπουν αυτές για τυχόν αποκλίσεις. Την ίδια στιγμή, όμως, στην ίδια διαρροή και με βάση τα πραγματικά στοιχεία, γίνεται λόγος για υπερκάλυψη των οικονομικών στόχων και υπάρχει μία βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους στόχους του 2018» σημείωσε η κ. Σβίγκου.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «υπάρχει απόκλιση στα φορολογικά έσοδα, την ίδια στιγμή, όμως, αυτή η υστέρηση καλύπτεται από την υπεραπόδοση, για παράδειγμα στον ΦΠΑ και σε άλλους τομείς. Οπότε, εξ αυτού δεν φαίνεται να δημιουργείται προβληματισμός. Αλλά όπου υπάρχει θέμα θα υπάρξει εξέταση διαφόρων παραγόντων για να υπάρξει ικανοποίηση των στόχων με τις μικρότερες δυνατές επιβαρύνσεις για τους πολίτες».Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software