Τα «Βέλγικα» σε Αθήνα, Βέροια και Θεσσαλονίκη

Τα «Βέλγικα» σε Αθήνα, Βέροια και Θεσσαλονίκη
Από τη Μακεδονία μέχρι τ’ αστέρια θα ταξιδέψει το κοινό, με αφορμή την τέταρτη δράση του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Τα Βέλγικα», που διοργανώνεται από την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα, τα τελευταία δύο χρόνια.

Η βελγικής καταγωγής πιανίστα Elke Robersscheuten και ο τσελίστας Άγγελος Λιακάκης, ερμηνεύουν έργα των Joseph Jongen, Νίκου Σκαλκώτα, August De Boeck και César Franck, και κάνουν σταθμό της περιοδείας τους τρεις ιδιαίτερους και εξαιρετικά ατμοσφαιρικούς χώρους, ξεκινώντας από το ιστορικό Φρούριο του Επταπυργίου στη Θεσσαλονίκη, γνωστό και ως Γεντί Κουλέ, συνεχίζουν στο νέο Βυζαντινό Mουσείο Βέροιας, που στεγάζεται στον Μύλο του Μάρκου, και καταλήγουν στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο λόφο Νυμφών, στο Θησείο, σε μια μαγική συναυλία με θέα την Ακρόπολη.Η πιανίστα, τσεμπαλίστα και οργανίστα Elke Robersscheuten γεννήθηκε στην Αμβέρσα του Βελγίου. Συνδυάζοντας το ενδιαφέρον της για την ιστορικά τεκμηριωμένη ερμηνεία και το πιάνο, έχει ολοκληρώσει τη διατριβή της με τίτλο «Ο Anton Walter και η Βιεννέζικη σχολή κατασκευής φορτεπιάνο του 18ου και 19ου αι». Έχει διδάξει πιάνο σε Μουσικές Ακαδημίες του Βελγίου και είναι καθηγήτρια πιάνου και μουσική εκγυμνάστρια (συνοδός τραγουδιστών) στο Ωδείο Κόνταλυ.

Ο τσελίστας  Άγγελος Λιακάκης έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του ως υπότροφος των ιδρυμάτων ΙΚΥ και Ωνάση και είναι μέλος του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου από το 2007, με το οποίο έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει σημειώσει σημαντική δισκογραφική παρουσία. Ως σολίστ έχει στο ενεργητικό του πολλές πρώτες εκτελέσεις νέων έργων και το ρεπερτόριό του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της μουσικής φιλολογίας, από το Μπαρόκ μέχρι την αβάν-γκαρντ και τη σύγχρονη δημιουργία.

Διοργάνωση: Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα

Σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Βέροιας και Αθηναίων, το Προξενείο του Βελγίου στη Θεσσαλονίκη, την 9η και 11η ΕΒΑ (Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων) το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Χορηγοί: BNP PARIBAS, RESILUX
Οργάνωση κι επικοινωνιακή προβολή specs’ n’ arts (www.specsnarts.gr)

Ημέρα & Ώρα:
Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου στις 20.30 (Θεσσαλονίκη, Επταπύργιο)
Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 20.30 (Βέροια, Βυζαντινό μουσείο)
Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 20.30 (Αθήνα, Εθνικό Αστεροσκοπείο)

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες:
Θεσσαλονίκη, Αντιδημαρχεία πολιτισμού (2310 277 641)
Βέροια, Βυζαντινό Μουσείο (23310 25847)
Αθήνα, Αστρεοσκοπείο Αθηνών (210 3490 104, 210 3490 122)
Πρεσβεία Βελγίου στην Αθήνα (210 3617 886)

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software