Επανακυκλοφορούν τα «Κρασιά της Γκαλά» του Νταλί

Επανακυκλοφορούν τα «Κρασιά της Γκαλά» του Νταλί
Η τελευταία φορά που ο οινόφιλος και ο φίλος της τέχνης μπορούσε να αποκτήσει το βιβλίο «Τα Κρασιά της Γκαλά» ήταν το 1978. Τώρα επανακυκλοφόρησε! Χαράς ευαγγέλια!

Σε αυτό, ο εκκεντρικός σουρεαλιστής ζωγράφος καταπιάνεται με τις «απολαύσεις των σταφυλιών» κι έχει βαλθεί να κατατάξει τα κρασιά «ανάλογα με εντυπώσεις που προκαλούν στα βάθη μας».

Το βιβλίο είναι γεμάτο με 140, σχετικά με τον οίνο, έργα ζωγραφικής και κολάζ του Σαλβαδόρ Νταλί. Επανακυκλοφορεί από τον Taschen και έρχεται ως συνέχεια της επανέκδοσης από τον ίδιο εκδοτικό οίκο του βιβλίου μαγειρικών συνταγών του Νταλί «Τα Γεύματα της Γκαλά».

Ο καλλιτέχνης, συνεπής με το ότι φιλοτεχνούσε έργα στη βάση των συναισθημάτων του, των αναμνήσεών του και των ονείρων του, και σε αυτό το βιβλίο διαλέγει να οργανώσει τα κρασιά ανάλογα με το πώς επηρέαζαν τη διάθεσή του.

Αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο είναι αφιερωμένο σε «Δέκα Θεϊκά Κρασιά του Νταλί», μια επισκόπηση 10 σημαντικών οινοπαραγωγών περιοχών. Στο δεύτερο, εξερευνάται η «επαναστατική μέθοδος επιλογής κρασιών από τον καλλιτέχνη, στη βάση συναισθηματικής εμπειρίας» και όχι ανάλογα με την περιοχή ή την ποικιλία.

Κεφάλαια του βιβλίου έχουν τίτλους όπως «Κρασιά της Ελαφρότητας», «Κρασιά του Φωτός» και «Κρασιά του Αδύνατου».

Είναι συνεπές με το πιστεύω του Σαλβαδόρ Νταλί «ένας πραγματικός γνώστης δεν πίνει κρασί, γεύεται τα μυστικά του.»
 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software