clock Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 | 1:31:56 πμ

Μουσικό Φεστιβάλ Μυκόνου “Αντανάκλασις”

ΑΘΗΝΑ 24/07/2012

Αντανακλάσεις χρωμάτων και διαθέσεων μέσα στη διάρκεια δύο εποχών, του καλοκαιριού και του φθινοπώρου, εκφράζει φέτος το Φεστιβάλ “Αντανάκλασις” Μυκόνου, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο νησί της Μυκόνου.

Ξεκινώντας με κόκκινο και με πρωταγωνιστές τους απρόβλεπτους Burger Project, το φεστιβάλ ανοίγει την αυλαία του την Παρασκευή 27 Ιουλίου και ώρα 21.00, στο ανοιχτό Θέατρο Λάκκας.

Οι General ConZou, Al the X-King, Cosmic Communist και Mosch Holiday, διασκευάζουν παλιά αγαπημένα κομμάτια από την πανκ, ροκ σκηνή, μέχρι και το ρεμπέτικο, και τα παρουσιάζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και το ιδιαίτερο στυλ τους.

Μια πολύχρωμη συναυλία στο θέατρο Λάκκας, το Σάββατο 25 Αυγούστου με μουσικές του κόσμου. Το πρόγραμμα ανοίγει ο Νίκος Γράψας και το κουαρτέτο Filokalia Romana.

Ο Νίκος Γράψας, ένας από τους σημαντικότερους ερευνητές της Ελληνικής μουσικής παράδοσης αλλά και γενικότερα της Ανατολής, των Βαλκανίων και της Μεσογείου, μας ταξιδεύει στις μουσικές της θάλασσας, από την Κάτω Ιταλία έως την Κρήτη. Μαζί του, ο Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα), ο Δημήτρης Βαρελόπουλος (λαούτο) και η Σπυριδούλα Μπάκα (φωνή).

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη παίρνουν μουσικοί από την Global Music Academy του Βερολίνου. Ο φορέας αυτός, αποτελεί ένα κέντρο πολιτισμού, εκπαίδευσης και έρευνας, που δίνει σε μουσικούς τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, γνώσεις και τεχνικές, πάνω στην παραδοσιακή μουσική της κάθε χώρας, με απώτερο σκοπό τη διατήρηση της πλούσιας μουσικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας.

Φέτος το καλοκαίρι, η Global Music Academy κάνει το πρώτο της ταξίδι στην Ελλάδα, για να γίνει μέρος του φεστιβάλ Αντανάκλασις...

Σε αποχρώσεις του γαλάζιου θα παίξει ο Πέτρος Κλαμπάνης και ο Χρήστος Ραφαηλίδης, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου.

Δύο διεθνείς Έλληνες επί σκηνής μας παρουσιάζουν ένα project που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και κινείται με οξυδέρκεια και δεξιοτεχνία μεταξύ πάθους και λυρισμού, μεταξύ τζαζ και world μουσικής.

Ο Χρήστος Ραφαηλίδης, ένας από τους κορυφαίους βιμπραφωνίστες της παγκόσμιας jazz σκηνής και ο κοντραμπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης, με διθυραμβικές κριτικές από το διεθνή τύπο για τον πρώτο του προσωπικό δίσκο CONTEXTUAL.

H βελούδινη αυλαία του φεστιβάλ πέφτει την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό κέντρο, με την Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης.

Μία από τις σπουδαιότερες ορχήστρες της Εγγύς Ανατολής, με διεθνή παρουσία, σημαντικές συνεργασίες σε διεθνή φεστιβάλ και πολλές ηχογραφήσεις, ερμηνεύει έργα Ελλήνων και Τούρκων συνθετών και κάνει το νησί της Μυκόνου τον πρώτο σταθμό της περιοδείας που θα πραγματοποιήσει στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2012.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γρυπαρείου Πολιτιστικού Κέντρου.

Προπώληση εισιτηρίων στη Μύκονο στα σημεία: Scala Gallery, οδός Ματογιάννη / Elena Hotel, περιοχή Ρόχαρη / Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αργύραινα

Πληροφορίες στη Μύκονο:
Μάκης Μωράκης: 6942 481 399
Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο: 22890 28636

Πληροφορίες στην Αθήνα:
specs ‘n’ arts: 210 2029 737


Σχετικά Videos