Πέθανε ο Γ. Ψαρόπουλος του Κέντρου Μελέτης Κεραμικής

Πέθανε ο Γ. Ψαρόπουλος του Κέντρου Μελέτης Κεραμικής
Πέθανε χθες, 9 Ιανουαρίου, ο Γεώργιος Ψαρόπουλος, ιδρυτής του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής-Ιδρύματος οικ. Γ. Ψαροπούλου

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος στο Facebook, «ο Γεώργιος Ψαρόπουλος υπήρξε στυλοβάτης του μουσείου και αέναος υποστηρικτής του έργου της συζύγου του αείμνηστης Μπέττυς Ψαροπούλου».
 
Για τον θάνατο του Γεωργίου Ψαρόπουλου συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, στο οποίο σημειώνει: «Ιδρυτής και στυλοβάτης του "Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής-Ίδρυμα οικογένειας Γ. Ψαρόπουλου", ο Γεώργιος Ψαρόπουλος υπήρξε άοκνος υποστηρικτής της ελληνικής παραδοσιακής κεραμικής, για την οποία, μαζί με τη σύζυγό του, Μπέττυ Ψαροπούλου, αφιέρωσαν τη ζωή τους. 

Πολύτιμη παρακαταθήκη τους είναι η σημαντικότατη συλλογή νεώτερων κεραμικών και το μοναδικό οπτικοακουστικό αρχείο για την αγγειοπλαστική δραστηριότητα στην Ελλάδα τον 20ό αιώνα, που φυλάσσονται στο Ίδρυμα. Το ΥΠΠΟΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του, στο Διοικητικό Συμβούλιο και στο επιστημονικό προσωπικό του Ιδρύματος».

Η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, στις 12:00, από το Κοιμητήριο Βουλιαγμένης.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software