Συνταγή: Χοιρινό με λεπτά φασολάκια

Συνταγή: Χοιρινό με λεπτά φασολάκια

Υλικά

  • 1 κουτ. σούπας oyster sauce* (σάλτσα στρειδιού)
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας 
  • 1/4 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες 
  • 350 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι, κοµµένο σε λεπτές λωρίδες 3-4 εκ. 
  • 250 γρ. λεπτά φασολάκια, κοµµένα σε κοµµάτια 5 εκ.
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασµένη και χοντροτριµµένη, για το γαρνίρισµα (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Διαδικασία

Aναμειγνύουμε µε τη σάλτσα στρειδιού, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα µικρό µπολ.

Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Προσθέτουµε το χοιρινό και σοτάρουµε σε δυνατή φωτιά για 3-5 λεπτά ή µέχρι να µαγειρευτεί το χοιρινό. Προσθέτουµε τα φασολάκια και το µείγµα µε τη σάλτσα και σοτάρουµε ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.

Μεταφέρουµε σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος και πασπαλίζουµε µε τις φέτες τσίλι. Συνοδεύουµε µε noodles ή ρύζι απλό.

Πηγή: gastronomos.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software