Συνταγή: Στραπατσάδα με βλίτα και ντομάτα

Συνταγή: Στραπατσάδα με βλίτα και ντομάτα

Στραπατσάδα ή καγιανάς. Όπως και να το λέτε σημασία έχει το αποτέλεσμα στο πιάτο μας.

Υλικά

  • 300 γρ. βλίτα, καλά πλυμένα
  • 6 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό μικρό, τριμμένο
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα βλίτα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, την πιπεριά και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά, να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Ρίχνουμε τα αυγά και το τυρί, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να σφίξει η στραπατσάδα, αλλά να παραμείνει ζουμερή.

Σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί.

Πηγή: gastronomos.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software