Γιατί αποχώρησαν οι Τούρκοι από τα Ίμια;

Γιατί αποχώρησαν οι Τούρκοι από τα Ίμια;

Μετά το χθεσινό "σόου" στην περιοχή των Ιμίων που ήταν η επωδός της στατηγικής που ακολουθούν εδώ κι ένα μήνα οι γείτονες με σταθερή παρουσία στις βραχονησίδες, σήμερα γύρω από τα νησιά δεν υπάρχει κανείς.

Σύμφωνα με το militaire.gr, το marine traffic μέσω του οποίου γίνεται η παρακολούθηση των στιγμάτων όλων των πλοίων, επιβεβαιώνει ευκρινώς την απουσία των τουρκικών πλοίων στα Ίμια.

Φυσικά, οι Τούρκοι έδωσαν μια ακόμη γεύση ισχύος χθες βράδυ, οπότε και μία ακτοφυλακίδα τους προσέγγισε το Αγαθονήσι σε απόσταση ενός μιλίου από την ακτή. Παρέμεινε δε στη περιοχή για περίπου μία ώρα και μετά αποχώρησε.

Τί σημαίνουν όλα αυτά; Οι Τούρκοι θέλουν τώρα να παζαρέψουν με τους Αμερικανούς! Όπως έγινε γνωστό, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ρ. Τίλερσον θα έχει επαφές στην Άγκυρα, έχοντας δίπλα του τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζ. Πάϊατ.

Το όπλο με το οποίο προσέρχονται στις διαπραγματεύσεις; Η ετοιμότητά τους για μία ακόμη κρίση στο Αιγαίο.

Το σίγουρο είναι ότι ο κ.Παιατ έχει αποδειχτεί εξαιρετικά δραστήριος και αποτελεσματικός στα ελληνοτουρκικά. Με δική του παρέμβαση οι Τούρκοι είχαν αποσυρθεί πέρυσι τέτοιες ημέρες απο τα Ιμια όταν κάτι ετοίμαζαν! Η παρουσία του δίπλα στον Τίλερσον ειναι σημαντική γιατί γνωρίζει τα θέματα πολυ καλά.

Διαβάστε επίσης: Ίμια: Πλήρη αποκλιμάκωση της έντασης "βλέπει" η Αθήνα, αλλά η Άγκυρα στήνει στατιωτικές εγκαταστάσεις στο Αιγαίο

Πηγή: militaire.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software