Συμβολαιογράφοι: Πυρά για «συλλογικοτήτες που δημιουργούν κλίμα έντασης»

Συμβολαιογράφοι: Πυρά για «συλλογικοτήτες που δημιουργούν κλίμα έντασης»

Με δεύτερη ανακοίνωσή του μέσα σε λίγες ώρες ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου αναφέρεται στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη, στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή της οδού Σόλωνος, και στους σημερινούς προγραμματισμένους πλειστηριασμούς σε συμβολαιογραφείο της συγκεκριμένης περιοχής.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, παρέχει «τις πληροφορίες εκείνες που είναι άκρως σημαντικές για τη διεξαγωγή συγκεκριμένων πλειστηριασμών και που, όπως φαίνεται, δεν έχουν γίνει απολύτως κατανοητές από τους διοργανωτές της εκδήλωσης διαμαρτυρίας».

Ο Σύλλογος αναφέρει στην συνέχεια ότι «πρόκειται για τέσσερις πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σήμερα σε συμβολαιογράφο στην εν λόγω περιοχή και οι οποίοι αφορούν οφειλές από επιχειρηματικά δάνεια υψηλότερα των 200.000 ευρώ (800.000, 420.000, 222.000 και 225.000 ευρώ)».

Επιπλέον, σημειώνει ότι «ένας και μόνο πλειστηριασμός αφορά οίκημα, το οποίο βρίσκεται στον Κορυδαλλό και δεν είναι η πρώτη κατοικία του οφειλέτη, ο οποίος διαμένει στη Βούλα Αττικής», ενώ «οι υπόλοιποι τρεις πλειστηριασμοί αφορούν υπόγεια κτίσματα και αγροτεμάχια, τα οποία επίσης δεν αποτελούν πρώτη κατοικία των οφειλετών».

Τέλος, ο Σύλλογος αναφέρει: «Διαπιστώνουμε μετά λύπης μας ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται από τους διοργανωτές των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας δεν είναι πλήρη επιδιώκοντας να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις».

Προσθέτει: «Ως θεματοφύλακες, όμως, της νομιμότητας και της συγκεκριμένης διαδικασίας θα εξακολουθήσουμε να παρέχουμε διευκρινίσεις, προκειμένου ο Έλληνας πολίτης να μαθαίνει τα πραγματικά στοιχεία των προγραμματισμένων πλειστηριασμών».

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software