Αμανατίδης: Χωρίς λύση, η ΠΓΔΜ δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Αμανατίδης: Χωρίς λύση, η ΠΓΔΜ δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

 Για την οικονομία, αλλά και για το ζήτημα της ονομασίας της FYROM, τοποθετήθηκαν στον χαιρετισμό τους, το βράδυ του Σαββάτου, στην κοπή πίτας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης και ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

«Η Θεσσαλονίκη είναι στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, σημειώνοντας ότι προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών είναι να δίνεται προστιθέμενη αξία σε όλες τις κινήσεις που γίνονται από τους επαγγελματίες και από τους πολίτες που δραστηριοποιούνται στη χώρα «έτσι ώστε να βγούμε από την κρίση». 

Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να συνεργαστούν και να έχουν αποτελέσματα. Ούτε μόνος του ο δημόσιος, ούτε μόνος του ο ιδιωτικός μπορούν. Είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και πρέπει να έχουμε ένα στόχο: το καράβι να συνεχίσει να πλέει σε ήσυχα νερά, προς ευημερία όλων των πολιτών».

Ο κ. Αμανατίδης, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της FYROM ανέφερε ότι «οι θετικές συνθήκες και σε ένα περιβάλλον το οποίο στην ευρύτερη περιοχή που δεν είναι σταθερό και οφείλουμε να το σταθεροποιήσουμε» μπορεί να βοηθήσουν στην κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος που θα έχει και θετικές επιδράσεις και στην ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σημείωσε ότι και οι πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα, σε επίπεδο ρητορικής, μετά την κυβερνητική στα Σκόπια, βοηθούν και αυτές προς την κατεύθυνση και πρόσθεσε:

«Εφόσον δε βρεθεί λύση για την ονομασία, προφανώς, η γειτονική χώρα δε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ» τόνισε ο κ. Αμανατίδης. «Ψυχραιμία, εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση» συνέστησε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

«Παρά τα κυβερνητικά ευχολόγια, η οικονομία παραμένει εγκλωβισμένη στην παγίδα της χαμηλής ανάπτυξης και της δυσβάσταχτης φορολόγησης» υποστήριξε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα «εχθρικό» περιβάλλον για την ίδρυση και ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας». «Η αδιέξοδη αυτή πολιτική συνεχίζεται. Το 2018 έχει δύο δισ. επιπλέον μέτρα, 900 εκ. νέους φόρους» πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης. «Η ΝΔ έχει πρόταση ρεαλιστική και συνάμα οραματική» συνέχισε ο γραμματέας της ΝΔ.

Για το θέμα της ονομασίας της FYROM παρέπεμψε στην πρόσφατη τοποθέτηση για το θέμα αυτό του προέδρου της ΝΔ , Κ. Μητσοτάκης. «Το 2008 στο Βουκουρέστι αναδείξαμε την εθνική μας γραμμή και προσδιορίσαμε τα όρια αποδοχής της λύσης που μπορούμε να δεχθούμε. Η ίδια εθνική γραμμή ισχύει στο ακέραιο και σήμερα» είπε ο γραμματέας της ΝΔ.

Χαιρέτισαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software