Από την Ευγενία στην Μποφίλιου

Από την Ευγενία στην Μποφίλιου
Της Ελένης Κριτσιδήμα
 
Τι κοινό μπορεί να έχει η μαέστρος και σύζυγος του αντιπροέδρου της Ν.Δ. με μια τραγουδίστρια, πέρα από τη μουσική;
 
Την άδικη και κατάφωρη επίθεση που δέχτηκαν, για την προσωπική ζωή της η μία και τις προσωπικές απόψεις της η άλλη.
 
Όταν εκτίθεσαι στα κοινά είτε στο πλάι ενός πολιτικού είτε στο πάλκο ενός νυχτερινού κέντρου, γνωρίζεις πως τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα πάνω σου.

Είσαι προετοιμασμένος– προετοιμασμένη στην προκειμένη- για κριτική και σχολιασμούς. 

Οφείλεις να είσαι προετοιμασμένη, καθώς είναι ανέφικτο να είσαι τέλεια. Να αρέσεις πάντα σε όλους και να συμφωνούν όλοι μαζί σου.  
 
Δεν οφείλεις και δε χρωστάς όμως να προσποιείσαι πως ζεις σ’ ένα αποστειρωμένο περιβάλλον. Ναι! Και οι σύζυγοι πρώην υπουργών διασκεδάζουν στα μπουζούκια.

Δεν οφείλεις και δεν είσαι υποχρεωμένη να κρατάς το στόμα σου κλειστό,
όταν σε ρωτούν για τα πολιτικά πιστεύω σου. Ναι! Και οι τραγουδίστριες μπορούν να έχουν άποψη και να μιλούν δημόσια, όπως όλοι μας.

Το πρόβλημα ξεκινάει εκεί που σταματάει ο σεβασμός. 

Το πρόβλημα έχει κάμποσες ονομασίες… Αγένεια. Ύβρεις. Τραμπουκισμός. Χυδαία επίθεση. 

Χαρακτηριστικά που πήραν τη θέση των επιχειρημάτων και του διαλόγου, μέσα σε μία – υποτίθεται- φιλελεύθερη κοινωνία. 

Η Ευγενία Μανωλίδου
στοχοποιήθηκε και χλευάστηκε  δημόσια, για μια άκρως προσωπική στιγμή της σε νυχτερινή έξοδο με τον σύζυγό της , από έναν βουλευτή στην προσπάθειά του να αποδομήσει τον πολιτικό αντίπαλό του.

Η Νατάσα Μποφίλιου
στοχοποιήθηκε και χλευάστηκε δημόσια, για μια καθαρά προσωπική της άποψη, από πλήθος κόσμου (μεταξύ αυτών συγγραφείς, δικηγόροι, δημοσιογράφοι) στην προσπάθειά τους ν’ αποδομήσουν τα λεγόμενά της. 

Θα προτιμούσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να περιοριστεί στην πολιτική αντιπαράθεση με τον Άδωνι Γεωργιάδη και ν’ αφήσει στην ησυχία του την Ευγενία.

Θα προτιμούσα οι κριτές των social media – οι συγγραφείς, οι δικηγόροι, οι δημοσιογράφοι-  να γράψουν κατεβατά αρνητικών παραδειγμάτων από την εφαρμογή του κομμουνισμού και να αναδείξουν τα θετικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν ήθελαν ν’ αποδείξουν στη Νατάσα πως κάνει λάθος.  
 
Για την κάθε Ευγενία και την κάθε Νατάσα μπορούμε να σχολιάσουμε τα φορέματα που επιλέγουν. Την κάθε Ευγενία και την κάθε Νατάσα μπορούμε να τις κρίνουμε για τη δουλειά τους, το μουσικό έργο τους. 

Σε καμία περίπτωση να τους υποδείξουμε που θα διασκεδάσουν και τι θα ψηφίσουν.  Πόσο μάλλον να τους επιτεθούμε… Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να μισιόμαστε!

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software