Διεθνώς ρεζίλι για τη ρύπανση του Σαρωνικού

Διεθνώς ρεζίλι για τη ρύπανση του Σαρωνικού
Τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ κάνουν οι εικόνες καταστροφής από τη ρύπανση που προκάλεσε στα ύδατα και τις παραλίες του Σαρωνικού η διαρροή μαζούτ από το «Αγία Ζώνη ΙΙ» το οποίο βυθίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, ανοιχτά της Σαλαμίνας.

BBC, Independent, Reuters, Associated Press, Skynews, New York Times και δεκάδες ιστοσελίδες ανά τον κόσμο φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ παρουσιάζοντας το μέγεθος της τεράστιας οικολογικής καταστροφής με δραματικές εικόνες από τις παραλίες που γέμισαν μαζούτ.

Οι εικόνες με τη μαυρισμένη θάλασσα της Σαλαμίνας αποτυπώνονται σε βίντεο των βρετανικών BBC και Independent, που μεταφέρουν το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής.
http://admin.noz.gr/Uploads/bbc%201409.jpg

http://admin.noz.gr/Uploads/saronikos%201409.jpg

Στο βίντεο το BBC αποτυπώνεται η καταστροφή στη Σαλαμίνα και τονίζει την αγανάκτηση των κατοίκων, που αναρωτιούνται αν οι ακτές του νησιού τους θα καταφέρουν να επανέλθουν.Όπως σημειώνει το BBC στο τέλος του βίντεο, «δεν είναι σίγουρο τι προκάλεσε τη βύθιση του πλοίου».

Δραματικές εικόνες από drone και στο βίντεο που δημοσιεύει ο Independent δείχνει τα πετρελαιοειδή να μολύνουν τις ακτές.

«Η πετρελαιοκηλίδα μετατρέπει ελληνικό νησί σε μαύρο κόλπο και θεωρείται περιβαλλοντική καταστροφή», αναφέρει ο Independent, σημειώνοντας ότι πιστεύεται πως θα επηρεάσει χιλιάδες ζώα.

To βίντεο που δημοσιεύει ο Independent:Στο ρεπορτάζ του το Reuters κάνει λόγο για «μια πυκνή πετρελαιοκηλίδα που μέχρι την Τετάρτη είχε καλύψει τις ακτές της Αθηναϊκής Ριβιέρας επί αρκετά χιλιόμετρα», ενώ το AP δημοσιεύει συγκλονιστικές εικόνες της καταστροφής.

http://admin.noz.gr/Uploads/reuters%201409.jpg

Associated Press και New York Times κάνουν εκτενή ρεπορτάζ για τη βύθιση του πλοίου στη Σαλαμίνα και την εξάπλωση των πετρελαιοειδών στην περιοχή του Αγίου Κοσμά, στην Φρεαττύδα, στην Πειραϊκή, και στις παραλίες στο Ελληνικό και τη Γλυφάδα, όπου υπάρχει έντονη δυσοσμία.

http://admin.noz.gr/Uploads/nyt%201409.jpg

http://admin.noz.gr/Uploads/ap%201409.JPG

http://admin.noz.gr/Uploads/skynews%201409.JPG

http://admin.noz.gr/Uploads/newsasia%201409.JPG

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software