ΕΦΚΑ: Επίορκοι υπάλληλοι επιστρέφουν στις θέσεις τους

ΕΦΚΑ: Επίορκοι υπάλληλοι επιστρέφουν στις θέσεις τους
Αίσθηση προκαλεί η είδηση πως 19 συνολικά επίορκοι υπάλληλοι του ΕΦΚ πρόκειται να επιστρέψουν στην υπηρεσία αν και έχουν παραδεχθεί ότι καταχράστηκαν ποσά για ίδιον όφελος.

Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", στο ότι ακόμα δεν έχουν συγκροτηθεί πειθαρχικά συμβούλια όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016.

Αποτέλεσμα είναι να μην είναι δυνατή καμία εκδίκαση επίορκου υπαλλήλου και όταν λήγει η διετία της ημιαργίας του να επιστρέφει στη θέση του, ουσιαστικά ατιμώρητος.

Σημειώνεται πάντως ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι κατά τη διάρκεια των Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων που διεξήχθησαν σε βάρος τους παραδέχθηκαν τις παράνομες πράξεις τους αλλά ελλείψει πειθαρχικού οργάνου, κανείς δεν μπορεί να τους απομακρύνει.

Ανάμεσα στις επίμαχες περιπτώσεις ξεχωρίζουν:

- υπάλληλος από την Κρήτη που ομολόγησε ότι καταχράστηκε 4.500 ευρώ για να τα δώσει σε φίλη του που τα είχε ανάγκη

- υπάλληλος από τη Μακεδονία που πήρε 1.900 ευρώ από το ταμείο για να πάει διακοπές

- προϊστάμενος υποκαταστήματος στην Αθήνα που έκανε «ανάληψη» 5.000 ευρώ αλλά από τις 26 Ιουνίου επέστρεψε στη θέση του και με επίδομα θέσης ύψους 350 ευρώ

Μπροστά στην κατάσταση αυτή και ενώ εκκρεμούν οι υποθέσεις άλλων 250 υπαλλήλων, το υπουργείο Εργασίας σπεύδει να φέρει διάταξη για να συγκροτηθεί το πειθαρχικό σώμα.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software