Επίσκεψη Ερντογάν: Στο περιθώριο το savoir vivre

Επίσκεψη Ερντογάν: Στο περιθώριο το savoir vivre
Η Ελλάδα και η Τουρκία αναφέρθηκαν σε παλαιές τους διαμάχες, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, τονίζει σε δημοσίευμά του το Reuters, σημειώνοντας ότι η διπλωματική ορθότητα τέθηκε εν μέρει στο περιθώριο, μετά από τις αναφορές του Τούρκου προέδρου σε ελληνικά ΜΜΕ περί επικαιροποίησης της συνθήκης της Λωζάνης.

Το πρακτορείο χαρακτηρίζει ασυνήθιστα απότομη τη συζήτηση του Τούρκου προέδρου με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος απέκλεισε οποιαδήποτε αλλαγή στη συνθήκη, τη στιγμή που ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι υπάρχουν λεπτομέρειες στη συνθήκη που χρειάζονται σαφήνεια. 

Διαβάστε εδώ για το μπρα-ντε-φερ στις κοινές δηλώσεις Τσίπρα- Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Reuters, η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου δεν ξεκίνησε ομαλά, καθώς τα τουρκικά F-16 που συνόδευαν το αεροσκάφος του απομακρύνθηκαν από ελληνικά αεροσκάφη όταν εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Ελληνικές στρατιωτικές πηγές, μάλιστα, που επικαλείται το Reuters, ανέφεραν ότι ο πιλότος του τουρκικού προεδρικού αεροσκάφους αρνήθηκε να συνοδευτεί από ελληνικά αεροσκάφη.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software