Έχασε τη μάχη ο 33χρονος πυροσβέστης

Έχασε τη μάχη ο 33χρονος πυροσβέστης
Έχασε την μάχη για τη ζωή το πρωί ο 33χρονος δόκιμος ανθυποπυραγός Αριστείδης Μουζακίτης, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας, στις 13 Ιουλίου 2017.

Ο δόκιμος αξιωματικός κατέληξε στις 7:40 στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου νοσηλευόταν μετά τον βαρύ τραυματισμό του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1984 στην Κέρκυρα, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014, ενώ εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών το Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος. 

Το δυστύχημα σημειώθηκε  σε δύσβατο ορεινό σημείο και ρεματιά της περιοχής. 

Λόγω αδυναμίας προσέγγισης των πυροσβεστικών οχημάτων, επιστρατεύτηκε ένα τρακτέρ με ρυμούλκα και ανέβηκαν πίσω στην ρυμούλκα 5 πυροσβέστες για να μπορέσουν να προσεγγίσουν το σημείο και να ενισχύσουν τους συναδέλφους του στο πεζοπόρο τμήμα. 

Κάποια στιγμή όμως η ρυμούλκα δεν πάτησε καλά, ανατράπηκε και αυτή και το τρακτέρ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι τέσσερις επιβαίνοντες και ο οδηγός του τρακτές.

Ο σοβαρότερος τραυματισμός ήταν του Κερκυραίου ανθυποπυργαγού, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα με Super Puma του ΠΣ στο 251 ΓΝΑ και  υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στον θώρακα και τους πνεύμονες που είχε τα πιο κρίσιμα τραύματα. 

Εκτοτε νοσηλευόνταν στη ΜΕΘ του ΓΝΑ, εκεί που σήμερα το πρωί έχασε τη μάχη της ζωής. 

Η σορός του εκλιπόντος θα μεταφερθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του Κέρκυρα, όπου θα γίνει και η εξόδιος ακολουθία.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τηλεφωνικώς θερμά συλλυπητήρια στους γονείς του Δόκιμου Ανθυποπυραγού, ο οποίος έχασε την ζωή του εκτελώντας με σθένος και αυταπάρνηση την αποστολή του.

Με ένα σύντομο, αλλά συναισθηματικά φορτισμένο μήνυμα, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, αποχαιρέτισε τον πυροσβέστη που άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί, στο 251 ΓΝΑ. «Έφυγε σαν ήρωας» επισημαίνει και αναφέρει:

«Εκπροσωπώντας σύσσωμη την πυροσβεστική οικογένεια, θέλω να αποτίσω φόρο τιμής, σε έναν νεαρό και σπουδαίο συνάδελφο, τον δόκιμο ανθυποπυραγό Μουζακίτη Αριστείδη, που απροσδόκητα έφυγε σαν ήρωας από κοντά μας, πιστός στο καθήκον και στην υπηρεσιακή συνέπεια. Ένας νέος άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην κοινωνική προσφορά και στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Αιωνία του η μνήμη».

Πηγή: ΑΜΠΕ, Kerkyrasimera.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software