Γεροβασίλη: Ο επόμενος προϋπολογισμός θα οδηγήσει στη μεταμνημονιακή εποχή

Γεροβασίλη: Ο επόμενος προϋπολογισμός θα οδηγήσει στη μεταμνημονιακή εποχή
Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, με αιχμή την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συνέδριο της ΝΔ, κατηγορώντας τον ότι από «υπουργός των απολύσεων» διεκδικεί τώρα το ρόλο του «πρωθυπουργού- δημοπράτη», αφού βλέπει το Δημόσιο σαν «φιλέτο προς πώληση».   
 
Η κ. Γεροβασίλη, από το βήμα της Ολομέλειας κατά την τοποθέτησή της επί του κρατικού προϋπολογισμού, τόνισε ότι του χρόνου θα είμαστε εδώ για το νέο προϋπολογισμό, ο οποίος και θα οδηγήσει στην μεταμνημονιακή εποχή με σταθερά βήματα.   
 
«Συζητούμε τον τελευταίο προϋπολογισμό της χώρας μας σε καθεστώς επιτροπείας και σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να αρχίζουμε να υλοποιούμε το στρατηγικό μας στόχο. Δηλαδή, τον οδικό χάρτη της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια χωρίς επιστροφή. Ώστε οι πολλοί, που έκαναν τις πολλές θυσίες όλα αυτά τα χρόνια, να αποκτήσουν τα περισσότερα οφέλη. Να γίνουν αποδέκτες της δίκαιης ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Aποκαθιστούμε, λοιπόν, αδικίες και διασφαλίζουμε ότι αυτές δεν θα επαναληφθούν. Λύνουμε προβλήματα και ταυτόχρονα κατοχυρώνουμε πως οι λύσεις αυτές θα έχουν διάρκεια» είπε. 
 
Επικεντρώθηκε στο έργο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης επισημαίνοντας πως η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων έγινε πράξη με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταλόγισε στις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι «εντέχνως απαξίωσαν το Δημόσιο».   
 
Όπως είπε, αναφερόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε για ακόμη μια φορά την απέχθεια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών προς κάθε τι Δημόσιο «γιατί έχει μπερδέψει τον κυνισμό και την αναλγησία με την ειλικρίνεια και γιατί είναι τεράστια η απόσταση της σημερινής ηγετικής ομάδας της ΝΔ από τις ιδεολογικές αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού». «Τι μας είπε χθες πάλι λοιπόν; Ο κ. Μητσοτάκης ούτε λίγο, ούτε πολύ, διεκδικεί για τον εαυτό του ρόλο πρωθυπουργού- δημοπράτη. Δήλωσε δημόσια την πρόθεσή του να εκχωρήσει τη δημόσια παιδεία, υγεία, εποπτεία και διοίκηση, με κριτήριο την καλύτερη οικονομική προσφορά. Εκχωρώντας δομές, ανθρώπινο δυναμικό και υπηρεσίες, μέχρι και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σε ιδιώτες» παρατήρησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και προσέθεσε πως το Δημόσιο «δεν είναι φιλέτο προς πώληση», ούτε ευκαιρία «για αύξηση του ύψους των λογαριασμών κάποιων σε φορολογικούς παραδείσους».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software