"Η ΕΛ.ΑΣ έχει πολιτικές εντολές για αμυντικό δόγμα"

"Η ΕΛ.ΑΣ έχει πολιτικές εντολές για αμυντικό δόγμα"
Οι αστυνομικοί έχουν πολιτικές εντολές να κρατούν αμυντική στάση, υποστήριξε ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6. 

"Στο Ειρηνοδικείο, στους πλειστηριασμούς, κόντεψαν να τους κατεβάσουν τα παντελόνια και ψάχναμε να βρούμε αν οι αστυνομικοί είναι εντάξει", είπε, μεταξύ άλλων.

Τόνισε χαρακτηριστικά: “Η αστυνομία τηρεί αμυντικό δόγμα, που προέρχεται από τις εντολές, κυρίως τις πολιτικές εντολές. Αυτή η κυβέρνηση πριν εκλεγεί είχε εκφράσει τις προθέσεις της για τους διαδηλωτές και τις διαδηλώσεις. Μην μας παραξενεύει σήμερα, ότι η αστυνομία τηρεί αμυντική στάση. Και αυτή η αμυντική στάση έχει κάποιο κόστος, το οποίο εισπράττει ο ελληνικός λαός”.

Το "κόστος" αυτό ερμηνεύεται, όπως είπε: “Λεηλασία περιουσιών, κάψιμο μαγαζιών, κλείσιμο επιχειρήσεων. Αυτό είναι το τίμημα. Η αστυνομία είναι απόλυτα ικανή επαγγελματικά να παρέμβει και να επιβάλλει το νόμο υπό οποιαδήποτε συνθήκες. Σήμερα μπορεί να ακούσουμε και το παράξενο, ότι για τα επεισόδια ευθύνονται οι αστυνομικοί. Στο Ειρηνοδικείο, στους πλειστηριασμούς, κόντεψαν να τους κατεβάσουν τα παντελόνια και ψάχναμε να βρούμε αν οι αστυνομικοί είναι εντάξει”.

“Από τους 100 που προκαλούν επεισόδια, οι πέντε συλλαμβάνονται, αλλά από αυτούς πόσοι θα καταδικαστούν; Κανένας!” σχολίασε για να προσθέσει: “Οι νόμοι φταίνε που οι δικαστές δεν μπορούν να τους καταδικάσουν. Υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί 10 και 15 φορές στα δικαστήρια και δικάζονται σαν να είναι η πρώτη φορά. Αν όμως ο άλλος φοβάται ότι θα πάει φυλακή, θα την ξανακάνει την πράξη;”.

Ο κ. Ντούμας, ερωτηθείς για την αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δρασαγάκη, ο οποίος είπε για τους αντιεξουσιαστές που εισέβαλαν στο παλαιό δημαρχείο Υμηττού: “Δικά μας παιδιά είναι κι αυτά”, ανέφερε:

“Αν έτσι αισθάνεται, μπορεί να αισθάνεται. Αλλά όταν κάποια από αυτά τα παιδιά εγκληματούν, δεν έχουμε δικαίωμα να τα προστατεύουμε. Και η Δικαιοσύνη πρέπει να μένει ανεπηρέαστη. Και θα πρέπει και να καταδικάζει και να τιμωρεί, διότι μόνο έτσι θα σταθεί αυτό το κράτος, που κάθε μέρα βανδαλίζεται, καίγεται και καταστρέφεται”. 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software