Σε σχολεία της Αθήνας για το bullying η Ο' Κονορ

Σε σχολεία της Αθήνας για το bullying η Ο' Κονορ

Η τραγουδίστρια και πολέμιος του σχολικού εκφοβισμού Μέρεντιθ Ο' Κόνορ βρίσκεται στην Ελλάδα πραγματοποιώντας από τις 31 Μαρτίου έως και τις 3 Απριλίου, σειρά από επισκέψεις σε σχολεία της Αττικής, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σχετικά με την μάστιγα του bullying.

Η 18χρονη Μέρεντιθ μοιράστηκε την εμπειρία της ως θύμα σχολικού εκφοβισμού στη συνέντευξη τύπου στη διαδικτυακή πλατφόρμα του «Χαμόγελου του Παιδιού», YOUSMILE.

"Οι συμμαθητές μου με κακοποιούσαν γιατί ήμουν διαφορετική, δεν ταίριαζα με το μέσο όρο. Το να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου για αυτό που είσαι, αποτελεί τη δύναμή σου", ανέφερε.

"Στα 16 μου έγινα γνωστή μέσω της μουσικής και τα παιδιά άρχισαν να μου συμπεριφέρονται πιο ευγενικά. Ως τότε ήμουν το πιο μισητό παιδί στο σχολείο, όλο με κορόιδευαν, μου επιτίθονταν σωματικά και λεκτικά", επισήμανε.

Με θεραπεία και στήριξη κατάφερε να ξεπεράσει τα τραύματά της αν και ακόμα έχει φοβίες όπως εξομολογήθηκε.

"Είναι πολύ σημαντικό το να μιλάς, να εξωτερικεύεις αυτά που βιώνεις και να ζητάς βοήθεια".

Τα τραγούδια της μιλούν για το bullying, την ιδιαιτερότητα κάθε ανθρώπου και τους ανθρώπους που αγαπούν τους άλλους αποδεχόμενοι τη διαφορετικότητά τους.

Στις 4 Απριλίου θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή εκπομπή στο YOUSMILE με μαθητές και μέλη του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Η επίσκεψή της στην Αθήνα εντάσσεται στην παγκόσμια περιοδεία της, με επόμενους σταθμούς την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software