"Καμία διάσταση Τσίπρα- Τσακαλώτου"

"Καμία διάσταση Τσίπρα- Τσακαλώτου"
Σε ερώτηση αν υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ως προς το αν θα χρειαστούν και νέα μέτρα το 2018, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε πως «δεν υπάρχει καμία απολύτως».

Και συνέχισε: «Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών συνεργάζονται σε καθημερινή βάση. Η στρατηγική και η τακτική που έχουμε είναι κοινή και δεσμεύει το σύνολο της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά στο 2018 είμαστε αισιόδοξοι ότι με βάση τα δεδομένα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία, δηλαδή ένα ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο1%, είναι δυνατό να προσεγγίσει ακόμα και να ξεπεράσει το 2% στο τέλος του χρόνου, αλλά και με τις προβλέψεις που γίνονται για το τέλος του χρόνου θα έχουμε την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

Το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξει μια μικρή υστέρηση στη φορολογία των φυσικών προσώπων, αυτή αντισταθμίζεται από την καλύτερη πορεία των εσόδων σε άλλους τομείς».

«Τον Αύγουστο του 2018 έχει τεθεί ως πολιτικός στόχος, από την πλευρά της κυβέρνησης, η έξοδος από το μνημόνιο και από την επιτροπεία και η δυνατότητα να ανακτήσουμε την πρόσβασή μας στις αγορές χρήματος. Ο τρόπος που θα γίνει αυτό είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software