Κουρουμπλής: Κινητοποίησα Θεούς και δαίμονες για την πετρελαιοκηλίδα

Κουρουμπλής: Κινητοποίησα Θεούς και δαίμονες για την πετρελαιοκηλίδα
Τη διαβεβαίωση πως έχει κινητοποιήσει Θεούς και δαίμονες για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ", έδωσε μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κι ενώ εντείνονται οι αντιδράσεις για τους χειρισμούς του υπουργείου και φουντώνει η ανησυχία για τη πολύ μεγάλη οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, καθώς έχει μαυρίσει όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

"Έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα που υπάρχουν διαθέσιμα στον ελληνικό χώρο. Επίσης συμμετέχει και ένα υπερσύγχρονο ευρωπαϊκό σκάφος, ειδικό στις πετρελαιοκηλίδες. Γίνεται μια γιγάντια επιχείρηση", είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Πρόσθεσε ότι έχει δώσει εντολή Λιμενικό να την επιτηρεί από κοντά. "Ακόμη και στον γερανό της απάντλησης του πετρελαίου από το βυθισμένο πλοίο έχουμε τοποθετήσει άνδρες του Λιμενικού", είπε χαρακτηριστικά. 


Όπως εκτιμά ο υπουργός Ναυτιλίας, μέσα σε 20-25 ημέρες θα έχουν καθαριστεί τα πάντα. 

"Εμείς κινητοποιηθήκαμε από την πρώτη στιγμή. Όμως, λόγω των ρευμάτων, μεταφέρθηκε απέναντι στις ακτές του παραλιακού μετώπου", υποστήριξε ο ίδιος .

Επίσης, χαρακτήρισε "παραμύθια της Χαλιμάς" τις κατηγορίες βουλευτών της ΝΔ ότι υπήρξε αργοπορία του υπουργείου Ναυτιλίας και διερωτήθηκε γιατί δεν ζήτησαν να συγκληθεί η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής. "Εγώ το ζήτησα" είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Να σημειωθεί ότι το θέμα θα τεθεί στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, την επόμενη εβδομάδα, μετά από αίτημα του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ώστε να ενημερωθεί πλήρως ή ελληνική κοινή γνώμη για την κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρύπανση.

Ωστόσο, έκτακτη σύγκληση της ίδιας επιτροπής ζήτησε και ο Βουλευτής Χίου και αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Νότης Μηταράκης.  

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε πως "παριστάνει ότι έχει περιβαλλοντικές ευαισθησίες, ενώ παραμένει θεατής στο οικολογικό έγκλημα που συντελείται στον Σαρωνικό", εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας.

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software