Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε ρεκόρ πολιτικής αθλιότητας

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε ρεκόρ πολιτικής αθλιότητας
κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα καταγραφεί ως η κυβέρνηση η οποία ξεπέρασε κάθε ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας. Η κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας για να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία, είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη" τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής με θέμα "Η απάντηση της εργατικής τάξης στην στρατηγική του κεφαλαίου για την καπιταλιστική ανάπτυξη".

Είπε ότι δεν συνιστά κανένα λόγο εφησυχασμού η απόσυρση και η επαναφορά της εν λόγω τροπολογίας, υπογραμμίζοντας ότι όποιος τολμήσει να αγγίξει το αδιαπραγμάτευτο και κατακτημένο με αίμα και θυσίες δικαίωμα στην απεργία θα βρει απέναντι του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους.

Απευθυνόμενος σε όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ "αναμασούν την καραμέλα του Μαξίμου, ότι δεν αποτελεί πρόβλημα το 50 συν 1 για την απαρτία, ότι ενισχύει τη δημοκρατία" έθεσε το ρητορικό ερώτημα αν κυβερνούν με το 50 συν 1 του ελληνικού λαού και αν οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα εκλέγονται με το 50 συν 1 του συνόλου, αναφέροντας, στη συνέχεια, ότι "με το σαθρό 22% που εκπροσωπούν και το οποίο είναι το πραγματικό τους ποσοστό -που σήμερα έχει γίνει πολύ μικρότερο- απαιτούν από τους εργάτες μέσα στα γκέτο που δουλεύουν και κάτω από τον εκβιασμό και τις απειλές της εργοδοσίας "να έχουν το 50 συν 1 του συνόλου των μελών τους σε παρουσία στη συνέλευση και στην κάλπη, για να αποφασίσουν μια απεργία, για να διεκδικήσουν το δίκιο τους" .

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση αδίστακτη προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και η οποία, πέραν όλων των άλλων, αντεργατικών αντιλαϊκών αξιολογήσεων που κλείνει γρήγορα, συμφώνησε άρον άρον με το κουαρτέτο την επέκταση των πλειστηριασμών μαζί μάλιστα με την ποινικοποίηση της δράσης ενάντια τους, τις νέες ιδιωτικοποιήσεις, το τσεκούρι στα κοινωνικά επιδόματα.

Είπε ότι πέραν της απάντησης που πήρε χθες η κυβέρνηση από το ταξικό κίνημα, "απάντηση θα δίνεται κάθε μέρα στους δρόμους, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, με αποκορύφωμα την πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις του 14 Δεκέμβρη".

Ανέφερε ότι στην "ειδική έκθεση" του ΣΕΒ για "το μέλλον της εργασίας" αποτυπώνεται ανάγλυφα η στρατηγική του κεφαλαίου, ενόψει της φάσης της καπιταλιστικής ανάπτυξης που έχει ως περιεχόμενο την μονιμοποίηση όλων των αντεργατικών ανατροπών και έχοντας στο κέντρο του "ευέλικτου εργασιακού περιβάλλοντος" το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με:

- Παγίωση της ουσιαστικής κατάργησης των κλαδικών Συμβάσεων,
- Μονιμοποίηση του ορισμού του κατώτατου μισθού απευθείας από το αστικό κράτος και σε επίπεδα που θα οδηγούν σε συμπίεση όλων των μισθών,
-Συνολική επίθεση σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις: ωράρια, ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας κ.ο.κ" .

Είπε ότι το κεφάλαιο παίρνει θέση μάχης για τη νέα φάση της αντεργατικής επίθεσης, έχοντας δίπλα του την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και από κοντά την ΝΔ. που όχι μόνο διατηρεί και βαθαίνει το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και "με τα παραμύθια περί 'δίκαιης ανάπτυξης' επιχειρεί να αφοπλίσει και να παγιδεύσει την εργατική τάξη και από κοντά την ΝΔ "που βλέπει να της παίρνουν το ψωμί από τα χέρια".

"Απέναντι σε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση, το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να μη στοιχηθεί πίσω από τέτοια κάλπικα «αφηγήματα», αλλά να προτάξει την πάλη για την κάλυψη των τεράστιων απωλειών της και για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών-λαϊκών αναγκών " είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software