Μπάρες κατά της εισιτηριοδιαφυγής στο Μετρό

Μπάρες κατά της εισιτηριοδιαφυγής στο Μετρό
Μέχρι τα μέσα Ιουλίου αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, στο πλαίσιο του οποίου θα τοποθετηθούν μπάρες σε μία προσπάθεια να καταπολεμηθεί η εισιτηριοδιαφυγή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν νεότερα και για το διαγωνισμό των 1.000 «έξυπνων» στάσεων του ΟΟΣΑ.

Την Τρίτη συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ για τα δύο έργα Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), της Τηλεματικής και του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου.

Μάλιστα, για το έργο της Τηλεματικής, εγκρίθηκαν οι προσφορές και των δύο υποψηφίων, οι οποίοι στις 29 Μαρτίου είχαν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές.

Οι υποψήφιοι είναι οι Τέρνα Ενεργειακή - Unisystems και Intrasoft International - Intrakat.

Στο έργο προβλέπεται ότι θα τοποθετηθούν μπάρες στο Μετρό, ώστε να περιοριστούν οι απώλειες από τους «λαθραίους» επιβάτες.

Οι έξι υποψήφιοι, οι οποίοι συνεχίζουν στη διαδικασία του διαγωνισμού και καλούνται να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές είναι οι εξής:

1) Intracom IT Services - Intrasoft International - Intracom Telecom - Intrakat

2) Indra Sistemas

3) Τέρνα Ενεργειακή - LG - CNS CO

4) ΑΤΕΣΕ

5) Άκτωρ Παραχωρήσεις - Unisystems

6) Ericsson Hellas

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης: «Δύο πολύ σημαντικά έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της Αττικής και της βελτίωσης του συγκοινωνιακού έργου των αστικών συγκοινωνιών, μπαίνουν στην τελική τους φάση».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software