Ο δολοφόνος των ταξί αντιγράφει ελληνική ταινία;

Ο δολοφόνος των ταξί αντιγράφει ελληνική ταινία;
Αποσύρεται από τους κινηματογράφους ύστερα από μια περίεργη «σύμπτωση», η ταινία «Έτερος Εγώ». Πρόκειται για ένα θρίλερ του σκηνοθέτη Σωτήρη Τσαφούλια που με κάποιο τρόπο φαίνεται να συνδέεται με τη δολοφονία του οδηγού ταξί στην Κηφισιά.

Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας σε κεντρικό κινηματογράφο της Αθήνας, στις 7 Φεβρουαρίου πριν τις δολοφονικές επιθέσεις, ο σκηνοθέτης δέχτηκε μία ερώτηση από έναν άγνωστο άνδρα: «Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό όταν γράφατε το σενάριο πως θα μπορούσε να εμπνεύσει κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο στην πραγματική ζωή;».

Ο ίδιος σημείωσε στην εκπομπή: «Του απάντησα πως όχι, κάτι τέτοιο δεν πέρασε από το μυαλό μου όταν έγραφα το σενάριο, διότι δεν κάνω ρεπορτάζ. Κάνω μυθοπλασία...».

Το περίεργο είναι πως η ταινία προωθούνταν με διαφημίσεις σε ταξί στο πλαίσιο σχετικής καμπάνιας, ενώ τουλάχιστον 100 ταξί έφεραν τη σχετική διαφήμιση.

Ο σκηνοθέτης ύστερα από αυτές τις εξελίξεις αποφάσισε να αποσύρει την ταινία και μέσω ενός δελτίου τύπου σημειώνει:

«Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του δολοφόνου του οδηγού ταξί στη Κηφισιά.

Την προηγούμενή εβδομάδα θεατές που παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας σε κινηματόγραφο στην Αθήνα στις 7/2/2017 ενημέρωσαν, πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για το φερόμενο ως δράστη, μου έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση στη συζήτησή που ακολουθήσε με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας.

Στα πλαίσια της έρευνας, με κάλεσαν να επιβεβαιώσω την πληροφορία που έλαβαν, και να παραδώσω ότι υλικό υπήρχε από την συγκεκριμένη εκδήλωση προκειμένου να συνδράμω στις έρευνες, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκα, ευχόμενος ο άνθρωπος που έκανε την ερώτηση το βράδυ της 07ης Φεβρουαρίου να εμφανιστεί, προκειμένου να αποδειχθεί πως η σύνδεση του δράστη με την ταινία, είναι απλά μια τραγική σύμπτωση.

Υπό το φως λοιπόν των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεση της με το δράστη της Κηφισιάς, άλλωστε όπως δήλωσα η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ, αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθεια μας να συνδράμουμε στις έρευνες.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη που δείξατε στο Έτερος Εγώ, λυπάμαι ειλικρινά που η δια μέσω της ταινίας επαφή μας διακόπτεται τόσο ξαφνικά και εύχομαι σε όλους σας υγεία και ότι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Σωτήρης Τσαφούλιας».

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:


Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software