"Οπισθοδρομική η θέση Μητσοτάκη για το φύλο"

"Οπισθοδρομική η θέση Μητσοτάκη για το φύλο"
«Το νομοσχέδιο για τη νομική κατοχύρωση του φύλου αποτελεί σημαντικό βήμα προς την άρση των διακρίσεων, τον σεβασμό του διαφορετικού και της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας και η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει τον εναγκαλισμό του με τον περιθωριακό και λαϊκιστικό σκοταδισμό, σε ευθυγράμμιση με το νεοφιλελεύθερης κοπής πολιτικό του αφήγημα» τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με άρθρο του στο γαλλικό δίκτυο ενημέρωσης «Mediapart» όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου διαμορφώνει ένα σταθερό νομικό πλαίσιο, προσφέρει θεσμικές εγγυήσεις στα εμπλεκόμενα πρόσωπα, σέβεται και υιοθετεί τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης» αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης και υπογραμμίζει:

«Μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει συνθήκες οικονομικής ανάκαμψης και οριστικής εξόδου από την πολυετή επιτροπεία και παράλληλα προωθεί προοδευτικές πολιτικές με θετικό κοινωνικό πρόσημο, πολιτικές που αποκαθιστούν σταδιακά την κοινωνική δικαιοσύνη και καταπολεμούν τον ακραίο συντηρητισμό, την ανισότητα, το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τον κοινωνικό στιγματισμό».

Επισημαίνει ότι «η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικά αυτών που αγγίζουν τον σκληρό πυρήνα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι καθήκον της Αριστεράς. Η δε λυσσαλέα, οπισθοδρομική και σκοταδιστική προσέγγιση της ΝΔ και της ηγεσίας της Εκκλησίας, καθιστούν την ανάγκη προώθησης τέτοιων πολιτικών τομών ακόμη πιο αναγκαία και επιτακτική».

Ασκεί κριτική «σε τμήμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, κυρίως εφημερίδων που αυτές τις ημέρες κυκλοφόρησαν με απαράδεκτα πρωτοσέλιδα, βάλλοντας κατά συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων και συμπολιτών μας», λέγοντας πως «το μόνο που επιδιώκουν είναι να βαθύνουν τις κοινωνικές διακρίσεις, να στοχοποιήσουν ανθρώπους και να σπείρουν το μίσος».

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνει πως «η τοποθέτησή του στη Βουλή ήταν το λιγότερο απογοητευτική και οπισθοδρομική, με "εξωγήινες" αναφορές, χαρακτηριστική της ιδεολογικής αποκαθήλωσης του φιλελευθερισμού στο εσωτερικό του κόμματός του και του εναγκαλισμού με τον περιθωριακό, λαϊκιστικό σκοταδισμό και το νεοφιλελεύθερης κοπής πολιτικό του αφήγημα».

Και στη συνέχεια προσθέτει: «Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και συνολικά η ΝΔ συμβάλλουν στην ιδεολογική νοηματοδότηση της πολιτικής αντιπαράθεσης, κάνοντας ακόμη πιο διακριτό το βαθύ χάσμα που χωρίζει την πρόοδο από τον συντηρητισμό, την κοινωνική ισότητα από την κοινωνική αδικία, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον ομοφοβική οπισθοδρόμηση».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software