Παρέμβαση Κοντονή για την "Ελεύθερη Ώρα"

Παρέμβαση Κοντονή για την "Ελεύθερη Ώρα"
Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με το οποίο κυκλοφόρησε την Τετάρτη η εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα", στο οποίο γίνεται αναφορά στον αντιρατσιστικό νόμο, προκειμένου να πράξει τα δέοντα.

Να θυμίσουμε ότι η εν λόγω εφημερίδα κυκλοφόρησε με τίτλο: "Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους: Βουλή - Τραβεστί", και με υπότιτλο «Ξύλο στην κάθε "αδελφή"».

Να θυμίσουμε ότι μήνυση για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων υπέβαλε ο δικηγόρος Άγης Τάτσης κατά κάθε υπεύθυνου, για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα.    Το επίμαχο πρωτοσέλιδο
Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Για "προσβλητικό, μισαλλόδοξο, απάνθρωπο και νομικά κολάσιμο, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας", το οποίο "δικαιώνει απολύτως την αταλάντευτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία και την εμβάθυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών", κάνει λόγο η Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας όσα αναγράφονται στο επίμαχο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την δήλωση μεταβολής φύλου.

"Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν τη μισαλλοδοξία και να απευθυνθούν στα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά, θα αποτύχουν. Η κοινωνία είναι πιο ώριμη από όσο πιστεύουν ή επιθυμούν", καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ

Ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο το άκρως ομοφοβικό και επικίνδυνο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Ελεύθερη Ώρα". 

"Η κυνική στοχοποίηση συμπολιτών μας και η προτροπή σε βία καταδεικνύουν την ατυχή προσπάθεια σκοταδιστικών κύκλων για διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης που διαπνέουν τον ελληνικό λαό· μόνο που η προσπάθεια αυτή πέφτει στο κενό διότι τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των πολιτών βρίσκονται σε εγρήγορση", επισημαίνει. 

"Επειδή, ωστόσο, πρέπει να μπει ένα τέλος στη γελοιότητα αυτή, καλούμε να εφαρμοστεί ο,τι προβλέπεται από τον αντιρατσιστικό νόμο για την προστασία της αξιοπρέπειας, της ασφαλείας και των δικαιωμάτων κάθε πολίτη", καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software