Ο Τσίπρας πέταξε με... F-16 (Photos & Video)

Ο Τσίπρας πέταξε με... F-16 (Photos & Video)

Πτήση στο βόρειο Αιγαίο, με ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που απογειώθηκε από την 110 Πτέρυγα Μάχης και στην 337 Μοίρα στη Λάρισα.

Με άλλο F-16 πέταξε μαζί του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, και με τρίτο, μονοθέσιο αεροσκάφος, ως συνοδεία, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στον πρωθυπουργό έγινε κανονικά η ενημέρωση για το σχέδιο πτήσης, φόρεσε τη στολή του ιπτάμενου, μπήκε στο κόπκιτ και με πιλότο ένα από τα έμπειρα στελέχη του ΑΤΑ, «πέταξε» με προορισμό το βόρειο Αιγαίο.

Οι δηλώσεις Τσίπρα

«Το μεγάλο υπερόπλο που έχουμε είναι η ψυχή των πιλότων, αυτό είναι το μυστικό της Πολεμικής Αεροπορίας» τόνισε ο πρωθυπουργός, , αμέσως μετά την πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16 C/D Block 52+ πάνω από το Βόρειο Αιγαίο.

«Υπερασπιζόσαστε την εθνική μας κυριαρχία με την ετοιμότητά σας και την ικανότητά σας, όμως, ταυτόχρονα και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, διότι εμείς είμαστε δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και φιλίας και η ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε κίνδυνο και οποιαδήποτε απειλή είναι μία ετοιμότητα που ενισχύει τη δυναμική τής ειρήνης και της σταθερότητας σε όλη αυτήν την περιοχή»ανέφερε, απευθυνόμενος στους πιλότους.

Όπως πρόσθεσε, πέρα από την πατρίδα, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας υπερασπίζονται και σημαντικές αξίες που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, τις αξίες της ελευθερίας, του δικαίου και της δημοκρατίας.

Για την πτήση με το μαχητικό αεροσκάφος, σημείωσε: «Είναι μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που έχω ζήσει ποτέ». 

Το non paper


Νωρίτερα, ενημέρωση για την πτήση του πρωθυπουργού είχε επιβεβαιώσει non paper που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης το Μέγαρο Μαξίμου.

Η άτυπη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανέφερε: «Πετάει, πετάει, ο Τσίπρας; Αυτή είναι η απάντηση στους συναδέλφους που αναρωτιούνται για το σημερινό πρωινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πτήση Τσίπρα με F-16 έρχεται λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη στις ΗΠΑ.Τα βίντεο της πτήσης


Non paper ΝΔ, απάντηση στο Μαξίμου

Με αντίστοιχο non paper απάντησε η ΝΔ. «Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας πετάει εδώ και καιρό. Πετάει στα σύννεφα μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών».Η χιουμοριστική αντίδραση της ΚΝΕ

Με ένα χιουμοριστικό βίντεο αντέδρασε η ΚΝΕ στην πτήση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με F-16

Με τίτλο «Πετάει πετάει ο Τσίπρας;» όπως έγραφε το non paper του Μαξίμου, το βίντεο περιλαμβάνει μονταρισμένες σκηνές από την πτήση του κ. Τσίπρα με την ταινία «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι». 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software