Πλοιοκτήτης του Αγ. Ζώνη: Το Blue Star Patmos φταίει...

Πλοιοκτήτης του Αγ. Ζώνη: Το Blue Star Patmos φταίει...
Σε άλλο πλοίο ρίχνει τις ευθύνες για την πετρελαιοκηλίδα ο Θεόδωρος Κουντούρης, πλοιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη που προξένησε την τεράστια οικολογική καταστροφή στη Σαλαμίνα και στην παραλιακή ζώνη, σημειώνοντας ότι το ναυαγισμένο πλοίο είναι στεγανοποιημένο από το μεσημέρι της Τρίτης.

"Λυπούμαστε γι' αυτό που έχει γίνει", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της εταιρείας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Ε", υποστηρίζοντας ότι για την πετρελαιοκηλίδα φταίει το Blue Star Patmos, το οποίο είχε προσαράξει ανοιχτά της Ίου, και την Παρασκευή ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Περάματος για επισκευές και είχε διαρροή.

"Όχι, το καύσιμο αν είχε φύγει, θα είχε πλημμυρίσει όλη η Ελλάδα. Έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά, λυπούμαστε γι’ αυτό που έχει γίνει. Από την πρώτη στιγμή δεν σηκώσαμε τα χέρια ψηλά. Αναθέσαμε στα δυο μεγαλύτερα συνεργεία της Ελλάδας να κάνουν αυτή τη δουλειά, που είναι για τις απορρυπάνσεις", αναφέρει ο κ. Κουντούρης

Επίσης, διαψεύδει πως οι εικόνες της "μαύρης θάλασσας" οφείλονται στο "Αγία Ζώνη".

"Δεν μπορεί τώρα το πετρέλαιο που έχει πάει Σαλαμίνα να φύγει να πάει Πειραϊκή μετά. Το πλοίο είναι στεγανοποιημένο από το μεσημέρι της Τρίτης. Την Παρασκευή ήρθε άλλο πλοίο που είχε πάθει ρήγμα και ήρθε στο Πέραμα. Ήδη έγινε ρύπανση στο λιμάνι του Περάματος από το συγκεκριμένο πλοίο. Τώρα έχουν… φορτώσει όλη τη ρύπανση σε μας", υποστηρίζει ο ίδιος. 

"Το Blue Star Πάτμος, πέρασε ρυμουλκούμενο, το οποίο ήρθε στο Πέραμα για επισκευές. Είχε διαρροή κατά την διάρκεια της μεθόρμισής του από την Ίο, εδώ", υπογραμμίζει. 

"Το δικό σας δηλαδή δεν το παρέσυρε ο αέρας;", ερωτάται ο πλοιοκτήτης. 

Για να απαντήσει: "Όταν αλλάζει ο καιρός… Εδώ στο λιμάνι του Πειραιά γίνονται. Υπάρχουν και άλλα πλοία που έχουν υποστεί κάποιες ζημιές και μπορεί κάποια κομμάτια ρυπάνσεως να είναι και από άλλα πλοία, δεν είναι ότι όλα είναι δικά μας. Δεν βρήκαμε τώρα έναν και τα φορτώνουμε όλα…".

Ο κ. Κουντούρης επισήμανε ότι έχει καταστραφεί, αφού έγινε ζημιά ανεπανόρθωτη. "Με καταριέται όλο το λεκανοπέδιο", είπε. 
Να θυμίσουμε ότι ο  υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, υποστήριξε ότι ήταν άμεση και αποτελεσματική η κινητοποίηση του μηχανισμού για το θέμα της πετρελαιοκηλίδας από το Αγία Ζώνη ΙΙ. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γ. Τσιρώνης, είπε από την πλευρά του, ότι "την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας". 

Επιστήμονες εκτιμούν ότι θα πάρει χρόνια η αποκατάσταση, ενώ την ίδια ώρα η χώρα έχει γίνει διεθνώς ρεζίλι για τη ρύπανση του Σαρωνικού.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη ρύπανση, κατέθεσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία που εδρεύει η πλοιοκτήτρια εταιρεία του δεξαμενόπλοιου ΑΓ ΖΩΝΗ ΙΙ στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 57 στο Πέραμα διοργανώνει την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Κάνει λόγο για "εγκληματικές ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας για την πρωτοφανή οικολογική ζημιά".

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software