Oμοβροντία κατά Μπουτάρη για το χάος στην πόλη

Oμοβροντία κατά Μπουτάρη για το χάος στην πόλη
"Πόλη εγκαταλελειμμένη θύμιζε χθες η Θεσσαλονίκη", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο οποίος καταλογίζει αναποτελεσματικότητα στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

"Στην περιοχή του κεντρικού Δήμου δεν λειτουργούσε απολύτως τίποτα" και ο δήμαρχος "αντί να φροντίσει να θέσει τον μηχανισμό ετοιμότητας σε λειτουργία ψέλλιζε ανόητες και έωλες δικαιολογίες!", αναφέρει ο κ. Γκιουλέκας.

Τονίζει δε -μεταξύ άλλων- ότι ο δήμαρχος "εγκατέλειψε την πόλη στην τύχη της".

"Οι δρόμοι ευθύνης της Περιφέρειας είναι μέχρι και αυτή τη στιγμή ανοιχτοί", ενώ "όπου υπάρχουν προβλήματα είναι σε δρόμους ευθύνης των δήμων", δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

"Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή είμαστε σε κινητοποίηση. Ογδόντα μηχανήματα- εξήντα αλατιέρες και είκοσι βοηθητικά σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Τα τριάντα επιχειρούν στο νομό Θεσσαλονίκης", επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, εξηγώντας ότι έγινε καλή προετοιμασία από την πλευρά της Περιφέρειας.

Διαβεβαίωσε ότι "τα συνεργεία θα συνεχίσουν να βρίσκονται στους δρόμους όσο συνεχίζεται η κακοκαιρία προκειμένου να δώσουν τη μάχη να μείνουν οι δρόμοι που είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας ανοιχτοί" και σημείωσε πως έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας να εστιάζουν στον Περιφερειακό "που δεν έκλεισε ούτε ένα λεπτό", στην είσοδο- έξοδο αεροδρομίου, στην είσοδο- έξοδο νοσοκομείων και τις εθνικές οδούς. Επισήμανε, δε, πως υπάρχουν κάποια σημεία στο επαρχιακό δίκτυο που χρειάζονται αλυσίδες, αλλά οι δρόμοι δεν έχουν κλείσει. 

Πυρά από την αντιπολίτευση στο δήμο

Για ευθύνες της διοίκησης Μπουτάρη απέναντι στους Θεσσαλονικείς και για χάος που επικράτησε στην πόλη, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κάνουν λόγο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Από την παράταξη "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη" ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Αβαρλής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM", χαρακτήρισε τη δημοτική αρχή "ανεπαρκή" και ζήτησε από τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη "να αναλάβει τις ευθύνες".

Όπως είπε ο κ. Αβαρλής "είναι λυπηρό να βλέπουμε το δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας να μην μπορεί να λειτουργήσει παρά το γεγονός ότι εδώ και μέρες γνωρίζαμε για ακραίες καιρικές συνθήκες", προσθέτοντας πως δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για τον δήμαρχο αναφορικά με την εικόνα που παρουσίασε η πόλη.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη" υποστηρίζει επίσης πως "η χιονόπτωση και οι συνέπειες της ανέδειξαν την ανικανότητα του κ. Μπουτάρη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων".

Εξάλλου και η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως "είναι βαριές οι ευθύνες της διοίκησης Μπουτάρη απέναντι στο λαό της πόλης για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των κατοίκων της και δεν ξεπλένονται με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα περί 'ανάληψης όλων των ευθυνών'".

"Θα ήταν αστείες, αν δεν ήταν εξοργιστικές, οι δικαιολογίες Μπουτάρη για 'το αλάτι που πάγωσε στις αλατιέρες' λες κι η παγωνιά δεν ήταν από μέρες στην πόλη" προστίθεται στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιάννης Δελής και Μιχάλης Κωνσταντινίδης. 

Τί απαντά ο δήμαρχος

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο μηχανισμός του δήμου Θεσσαλονίκης αντέδρασε σωστά στη διαχείριση της κακοκαιρίας, ή αν υπήρχε δυνατότητα πρόβλεψης των προβλημάτων που ανέκυψαν, χωρίς να υπάρξει αντίδραση, προανήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στον «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Θα κάνω μία Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για να δω τι δεν πήγε καλά, πού κόλλησε η κατάσταση, εάν ήταν ένα θέμα, το οποίο δε μπορούσαμε να το προβλέψουμε ή να αντιδράσουμε για κάποιον λόγο» είπε και πρόσθεσε: 

«Δεν ρίχνω το βάρος σε κανέναν άλλον, ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Αλλά να έχουμε όλοι μία εικόνα του τι πραγματικά συμβαίνει».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software