Έσπασαν βιτρίνες στην Ερμού σε πορεία για την Ηριάννα

Έσπασαν βιτρίνες στην Ερμού σε πορεία για την Ηριάννα
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην οδό Ερμού στην Αθήνα κατά την πορεία συμπαράστασης στην Ηριάννα, από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισής της.

Ομάδα αγνώστων, λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στην Ερμού, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και κάνοντας χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Ωστόσο, διμοιρία των ΜΑΤ εισήλθε στο χώρο του Μετρό και στις αποβάθρες, σε μια προσπάθεια να συλλάβει όσους συμμετείχαν στα επεισόδια. Πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους αστυνομικούς, αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν το χώρο.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μοναστηράκι και διαμαρτυρήθηκαν για την απόρριψη της αίτησης αναστολής της 29χρονης Ηριάννας από το Εφετείο.

Η πορεία ξεκίνησε από την οδό Αθηνάς, κατευθύνθηκε προς την Σταδίου και ολοκληρώθηκε στην Ερμού.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας, ένταση σημειώθηκε κι έξω από το Εφετείο Αθηνών, στη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Λουκάρεως, μετά την ανακοίνωση της απόφασης των δικαστικών αρχών.Πηγή φωτό: Τwitter, @ANTIplhroforhsh

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software