Σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό
Σύσκεψη για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά το κλίμα για ασφυκτικές συνθήκες από την αύξηση των  μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, που μετέφεραν στον πρωθυπουργό, προ ημερών, οι δήμαρχοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος στη σύσκεψη τέθηκαν τρόποι ανακούφισης και αποσυμπίεσης της κατάστασης στα νησιά προκειμένου να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές από το κρύο αλλά και να συντομευθούν όσο γίνεται οι νομικές διαδικασίες για γρηγορότερη εξέταση των αιτημάτων ασύλου

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.
 
Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γ. Πάλλη, Χίου Α. Μιχαηλίδη, Σάμου Δ. Σεβαστάκη και Δωδεκανήσου Η. Καματερό, για το ίδιο θέμα.


Εν τω μεταξύ, ο Γ. Μουζάλας, κατηγορεί τον δήμαρχο Λέσβου για παρεμπόδιση τοποθέτησης οικίσκων στη Μόρια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

«Αυτοί που χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα τις κακές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια, αυτοί εμποδίζουν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής,  απαντώντας σε σχετικές επικρίσεις του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού.

Ο κ. Μουζάλας κατηγόρησε τον δήμαρχο Λέσβου ότι για δεύτερη φορά τη Δευτέρα «παρεμπόδισε το να ξεφορτωθούν» οι 50 οικίσκοι που έστειλε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει «για να φτιάξει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στο camp της Μόριας».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software