Στο Άγιον Όρος θα πάει ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Άγιον Όρος θα πάει ο Αλέξης Τσίπρας
Δεύτερη επίσκεψη μέσα σε λίγα χρόνια αναμένεται να πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, στον Άγιον Όρος, στα τέλη Σεπτεμβρίου, πριν τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο Ταλίν της Εσθονίας στις 29 του μηνός, ή το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το Γραφείο του Πρωθυπουργού έστειλε επιστολή προς την Ιερά Κοινότητα, που θα συνεδριάσει την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων romfea, ο Πρωθυπουργός έστειλε την Πέμπτη επιστολή στην Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, η οποία με την σειρά της κάλεσε τους αντιπρόσωπους των 20 Μονών "εις έκτακτον συνεδρίαν", για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες της επίσκεψης.

Πληροφορίες του romfea.gr αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Άγιον Όρος για περίπου μιάμιση ημέρα, αφού το πρόγραμμά του είναι πάρα πολύ επιβαρυμένο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα αφιχθεί στο Άγιον Όρος, μετά από πρόσκληση της Ι.Μ. Παντοκράτορος, για τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας που ολοκληρώθηκε φέτος.

Επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχουν αντιδράσεις στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη από ομάδα Αγιορειτών, οι οποίες θα κορυφωθούν στην συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας, την Παρασκευή.

Να θυμίσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί ξανά το Άγιο Όρος τον Αύγουστο του 2014

Οι φωτογραφίες της επίσκεψής του, έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ, καθώς επρόκειτο μόλις για την δεύτερη φορά που αρχηγός της Αριστεράς επισκεπτόταν το Άγιο Όρος.

Τότε, η επίσκεψη του κ. Τσίπρα διήρκησε τρεις ημέρες. 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software