Συλλαλητήριο στη Μανωλάδα για τις ματωμένες φράουλες

Συλλαλητήριο στη Μανωλάδα για τις ματωμένες φράουλες
Συλλαλητήριο στην Μανωλάδα προετοιμάζει για την εργατική Πρωτομαγιά η Κίνηση ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, μετά τα αιματηρά γεγονότα κατά αλλοδαπών εργατών.

"Η Εργατική Πρωτομαγιά μας θυμίζει την πρώτη μεγάλη εργατική έκρηξη ενάντια σε συνθήκες εκμετάλλευσης, όπως στην Μανωλάδα. Και τότε τα αφεντικά είχαν τους ένοπλους που ματοκύλισαν τους εργάτες" αναφέρουν σε ανακοίνωση.

"Το παράνομο καθεστώς για τους μετανάστες είναι χρυσωρυχείο για τους εργοδότες και εργαλείο τρόμου για να μην διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Είναι μοντέλο εργασίας για όλους στις εποχές του Μνημόνιου. Η διαμονή τους σε άθλιες παράγκες, όπως αυτές που υπάρχουν στο Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και στο Κάιρο, το μεροκάματο των 15-20 ευρώ με παρακράτηση ακόμη και για ψώνια, η μη ασφάλιση τους κάνουν την Μανωλάδα ζώνη της πιο άγριας εκμετάλλευσης" προσθέτουν μεταξύ άλλων.

"Η Αστυνομία έκανε πλάτες στην εργοδοσία συστηματικά. Δεν είναι η πρώτη φορά που εργάτες δέχτηκαν τους τραμπουκισμούς των ενόπλων της εργοδοσίας.(...) Ο αγώνας των εργατών στη Μανωλάδα ενάντια στη απλήρωτη εργασία είναι μέρος του αγώνα σήμερα εκατοντάδων χιλιάδων εργατών, ενάντια στους εργοδότες που σπάνε τις συλλογικές συμβάσεις και αρνούνται να καταβάλουν μεροκάματα με τις πλάτες της κυβέρνησης του μνημονίου και της τρόικα" σημειώνουν στην ανακοίνωση.

Πηγή: Patras TimesΣχετικά Videos

Powered by TUODY Software