Τσιρώνης: Κάνναβη με... παράβολο στο μπαλκόνι!

Τσιρώνης: Κάνναβη με... παράβολο στο μπαλκόνι!
Αίσθηση προκαλεί η άποψη που εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, ότι μπορεί κάποιος να έχει- για ιδιόχρηση- ένα φυτό κάνναβης στο μπαλκόνι του, καταβάλλοντας... παράβολο στο κράτος (!) προφανώς για ενίσχυση των δημοσιονομικών μεγεθών.

"Η κάνναβη σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει αποποινικοποιηθεί. Αυτό σημαίνει ότι η ιδιόχρηση θα μπορεί είναι ελεγχόμενη και να έχει πληρώσει κάποιος το παράβολο του για να την κάνει. Να πω ότι να έχει στο μπαλκόνι του ένα φυτό και να πληρώνει 150 ευρώ, γι’ αυτό ένα τυχαίο παράδειγμα λέω, θα σπάσει τελείως αυτό το παράκυκλο", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσιρώνης στον realfm 97,8.  

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τάχθηκε επίσης υπέρ της νόμιμης και ελεγχόμενης χρήσης σε ειδικά σημεία για τους χρήστες ώστε να χτυπηθούν τα παράνομα κυκλώματα.

"Είχαμε μια εκδήλωση με τους Οικολόγους Πράσινους στο κέντρο της Αθήνας. Είναι λυπηρό να βλέπω μέρα μεσημέρι στο πνευματικό κέντρο, μπροστά μας 10 άτομα να κάνουν χρήση. Δεν είναι δυνατό. Να πάνε σε ένα νοσοκομειακό φαρμακείο να κάνουν ελεγχόμενη χρήση", είπε για το ζήτημα.

Αναφερόμενος στη φαρμακευτική κάνναβη, ο Γιάννης Τσιρώνης είπε ότι έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον.

"Η Ελλάδα έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα ότι λόγω του κλίματος και είναι κάπως ξερικό αυτό το φυτό μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη παραγωγή. Φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν έρθει και ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα", πρόσθεσε ο ίδιος.

Απαντώντας στην παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι το θέμα της κάνναβης μπορεί να εγείρει πολιτικό ζήτημα είπε: "Δεν μπορούμε σε κάθε μεταρρύθμιση να έχουμε πολιτικό πρόβλημα. Δεν ήρθαμε για να αφήσουμε την Ελλάδα εκεί που ήταν πριν από 20 χρόνια". 

"Η Ελλάδα προ 20 χρόνων οδήγησε στα μνημόνια. Δεν νοσταλγώ την πριν το μνημόνιο εποχή. Το μνημόνιο είναι αποτέλεσμα της φαυλότητας. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας όταν η κάνναβη είναι ευρύτερα διαδεδομένη, αντί να προστατεύσω τον χρήστη και να τον κάνω να είναι κάτω από την κρατική εποπτεία, όπως το οινόπνευμα", συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός.ΝΔ: Αποπροσανατολισμός...

Επίθεση στον υπουργό αναπληρωτή Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, εξαπέλυσε η ΝΔ, απαντώντας στα όσα είπε για την καλλιέργεια κάνναβης.

"Είναι προφανές ότι μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων υπάρχει πλήρης σύγχυση ακόμη και για ένα ήσσονος σημασίας νομοσχέδιο, που αποβλέπει και πάλι στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, που η ίδια προκάλεσε και προκαλεί και δεν μπορούν βέβαια να λυθούν με τη χρήση κάνναβης", τονίζει το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για την ιατρική χρήση της κάνναβης, πηγές της ΝΔ τονίζουν ότι "μια κυβέρνηση που υπερφορολογεί τους πάντες και τα πάντα, φυλλορροεί υπό το βάρος της πίεσης των οικονομικών αδιεξόδων που ίδια προκάλεσε, αδυνατεί να προσελκύσει επενδύσεις, έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους τα νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία, φέρνει στην Βουλή ένα νομοσχέδιο για την κάνναβη".

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές "είναι αυτονόητο ότι η ΝΔ θα εξετάσει το νομοσχέδιο, αφού προηγουμένως συμφωνήσουν για το περιεχόμενό του τόσο οι κυβερνητικοί εταίροι, όσο και οι τάσεις τους που αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε. Μέχρι τότε ας απαντήσει τουλάχιστον η Κυβέρνηση στο εύλογο ερώτημα των πολιτών "τι πίνετε και δεν μας δίνετε".

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software