Τζανακόπουλος: Η κινητοποίηση για τον Σαρωνικό ήταν άμεση

Τζανακόπουλος: Η κινητοποίηση για τον Σαρωνικό ήταν άμεση
Απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα περί καθυστέρησης στην αντίδραση της πολιτείας μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου στον Σαρωνικό, λέγοντας πως υπήρξε η βέλτιστη κινητοποίηση, μόλις 16 λεπτά μετά από αυτό.
 
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Real FM σημείωσε: «Η κινητοποίηση και του υπουργείου αλλά και του λιμενικού ήταν άμεση. Υπενθυμίζω ότι το σχέδιο έκτακτης ανάγκης μπήκε σε εφαρμογή 16 λεπτά μετά το συμβάν και κινητοποιήθηκαν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις, από εκεί και πέρα, ωστόσο, πρόκειται για ένα ατύχημα το όποιο είναι αρκετά δύσκολο στη διαχείρισή του, πολύ δύσκολο, και θα έλεγα ότι δεν πρέπει να κρίνουμε απλώς και μόνο από τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται, αλλά από το μέγεθος της καταστροφής και από τους όρους αντίδρασης από τη μεριά και της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και των λιμενικών Αρχών».
 
Είπε ότι πάντα είναι στη διάθεση του Πρωθυπουργού οι παραιτήσεις των υπουργών, σχολιάζοντας τα σενάρια σχετικά με τον υπουργό Ναυτιλίας, σημειώνοντας ότι η κρίση του θα γίνει όπως για κάθε υπουργό.
 
«Η ενημέρωση που έχω εγώ από το υπουργείο είναι ότι η κινητοποίηση των λιμενικών Αρχών ήταν η βέλτιστη δυνατή. Από εκεί και πέρα, ο κ. Κουρουμπλής, αυτό το οποίο είπε ήταν το αυτονόητο, δηλαδή, η παραίτησή του είναι πάντοτε στη διάθεση του πρωθυπουργού, όπως και του κάθε υπουργού. Ο πρωθυπουργός θα κρίνει, ενημερώνεται διαρκώς και θα ενημερωθεί και στο τέλος της διαδικασίας για τον απολογισμό και νομίζω ότι η κρίση του θα γίνει με τους όρους και τα κριτήρια που επιλέγονται για κάθε υπουργό».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software