Βενιζέλος: Προσβολή προς την ιστορία η Χρυσή Αυγή στη Βουλή

Βενιζέλος: Προσβολή προς την ιστορία η Χρυσή Αυγή στη Βουλή
Τον κώδωνα του κίνδυνο για το ενδεχόμενο εισόδου της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, έκρουσε, με συνέντευξη του στο Reuters, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε έκκληση στο λαό να μην ανοίξει τις πόρτες της Βουλής στην "ακροδεξιά του βαδίσματος της χήνας".

"Η Χρυσή Αυγή είναι ένα φαινόμενο ακραίο, θεωρώ ότι είναι δείγμα εκφασισμού και είμαστε ριζικά αντίθετοι. Θεωρούμε ότι είναι προσβολή προς την ιστορία μας και προς το Κοινοβούλιο μας", τόνισε, προειδοποιώντας ότι "η Ελλάδα ίσως ζήσει τη δική της περίοδο της Βαϊμάρης» που είχε περάσει η Γερμανία, πριν από την άνοδο του Χίτλερ".

Ο ίδιος κάλεσε την ΕΕ να αντιμετωπίσει την άνοδο της Ακροδεξιάς σε ολόκληρη την ήπειρο, σημειώνοντας ότι η επιτυχία του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία με ποσοστό που άγγιξε το 20% αποδεικνύει τη δεξιά στροφή των ψηφοφόρων.

Ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε την κατανόηση των πολιτών στην πολιτική λιτότητας που ακολούθησε το κόμμα του ως αντίτιμο για την οικονομική διάσωση της χώρας από την τρόικα, συμπληρώνοντας ότι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί το μέλλον της χώρας είναι μία κυβέρνηση συνασπισμού των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων της χώρας.

Διαβάστε:


Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software