Βρέφος με κοκκύτη διασωληνωμένο στο Παίδων!

Βρέφος με κοκκύτη διασωληνωμένο στο Παίδων!
Προβληματισμός στις υγειονομικές αρχές, καθώς τις τελευταίες μέρες νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ένα βρέφος Ρομά μόλις ενός μηνός, με κοκκύτη, μια ακόμη ξεχασμένη λοιμώδης παιδική ασθένεια η οποία επανεμφανίστηκε στη χώρα μας, μετά τα πρόσφατα κρούσματα ιλαράς.

Το περιστατικό έχει κινητοποιήσει τους αρμόδιους, καθώς το υπαίτιο μικρόβιο Bordetella pertussis μεταδίδεται αερογενώς, με σταγονίδια και σπάνια με μολυσμένα αντικείμενα αλλά και προκαλεί σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και βαριές επιπλοκές.
 
Το γεγονός ότι η νόσος έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα έχει αναστατώσει τους γονείς αλλά και εργαζόμενους στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία». Το βρέφος νοσηλεύεται στη μία εκ των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου, όπου επίσης νοσηλεύονται και άλλα 15 βρέφη.

Από την πλευρά της διοίκησης τονίζεται ωστόσο πως έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για τις ιδιαίτερες συνθήκες νοσηλείας που απαιτούνται για το συγκεκριμένο βρέφος, ότι έχει απομονωθεί μέσα στη Μονάδα και πώς σε κάθε περίπτωση η νοσηλεία του- όπως και κάθε- βρέφους είναι επιβεβλημένη και αυτονόητη.
 
Το βρέφος, που δίνει μάχη για τη ζωή του στο Παίδων, δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί ώστε να αποκτήσει ανοσία, αφού το πρώτο εμβόλιο κατά του κοκκύτη χορηγείται σε ηλικία δύο μηνών

Συνάγεται επίσης από τους ειδικούς πως η μητέρα του δεν είχε εμβολιαστεί για κοκκύτη στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με τη σχετική οδηγία που βρίσκεται σε ισχύ από το 2013 με στόχο να καλύπτεται και το νεογνό για τους δύο πρώτους μήνες της ζωής του.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software