Χωρίς προβλήματα πλέον Κερατσίνι - Πέραμα

Χωρίς προβλήματα πλέον Κερατσίνι - Πέραμα
Αποκαταστάθηκαν το μεσημέρι τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί σε Κερατσίνι και Πέραμα, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας τις τελευταίες ώρες.

Η λεωφόρος Δημοκρατίας στο Πέραμα καθώς και η οδός Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι, οι οποίες είχαν πλημμυρίσει, δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν καταστροφές, όπως συνέβη τα τελευταία 24ωρα στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.

Περιφέρεια και δήμοι ζητούν να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τα αντιπλημμυρικά έργα, αφού πρόκειται για μελέτες και αδειοδοτήσεις ιδιαίτερα χρονοβόρες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, διευκρίνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφερόμενος στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν νωρίτερα, ότι τα δρομολόγια του φέρι μποτ Σαλαμίνα-Πέραμα διεξάγονται κανονικά, ενώ ήδη συνεργεία της περιφέρειας και των δήμων απομακρύνουν από τους δρόμους τα φερτά υλικά και γίνεται αποκατάσταση του οδοστρώματος σε συγκεκριμένο σημείο στο Κερατσίνι, το οποίο έχει υποστεί ζημιές.

«Στην περιοχή το πρόβλημα προϋπήρχε και έγινε ακόμη χειρότερο, μετά την επέκταση της προβλήτας που έκανε ο ΟΛΠ και τον νέο δρόμο που δημιούργησε εσωτερικά του λιμανιού, χωρίς να παροχετεύει τα νερά στη θάλασσα» δήλωσε ο κ. Γαβρίλης και πρόσθεσε πως για αυτή την περιοχή η νέα περιφερειακή διοίκηση δέσμευσε πιστώσεις, έκανε διαγωνισμό και έχει αναδειχθεί μελετητής για το αντιπλημμυρικό έργο.

 «Το συγκεκριμένο έργο δεν είναι εύκολο να διεκπεραιωθεί σε λίγο χρόνο»
σημείωσε, επειδή έχει πολύ δουλειά και πολλές αδειοδοτήσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

«Πρέπει να αντιληφθούν όλες οι πλευρές ότι πρέπει να απογραφειοκρατικοποιηθεί το σύστημα του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, που να μας επιτρέπει στο συντομότερο χρόνο να εκτελούνται τα αντιπλημμυρικά έργα» κατέληξε ο κ. Γαβρίλης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε απογοητευμένος από τις ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες για την κατασκευή ενός αντιπλημμυρικού έργου.

«Κάνω έκκληση να αφήσουν στην άκρη τα γραφειοκρατικά προβλήματα και να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας, και εμείς και η περιφέρεια, γιατί θα πνίγονται άνθρωποι. Πρέπει για ορισμένα σημαντικά έργα να βρεθούν διαδικασίες fast-track, δεν ξέρω με ποιο τρόπο θα το κάνει η πολιτεία, όμως πρέπει να το κάνει. Βέβαια, κάτι που έχει δομηθεί με λάθος τρόπο επί δεκαετίες, δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο να αντιμετωπιστεί»τόνισε ο κ. Βρεττάκος.

Για τα προβλήματα από τη σημερινή νεροποντή, ο δήμαρχος επισήμανε πως μέχρι αυτήν τη στιγμή, στον δήμο του, αντιμετωπίζονται, παρά την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

«Έχει πέσει πολύ νερό, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι επικίνδυνα» υποστήριξε και εξήγησε ότι στην πόλη υπάρχουν τρία με τέσσερα σημεία που αποτελούν διαχρονική κατάσταση στην περιοχή.

«Τα φρεάτια στην πόλη είναι καθαρά, ωστόσο, δεν αρκεί αυτό, εάν δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα» κατέληξε ο κ. Βρεττάκος.

Σημειώνεται, ότι μετά από σχετική ανακοίνωση της ΕΜΥ για συνέχιση των έντονων καιρικών φαινομένων, στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, από τις 15:00, όλα τα αθλητικά κέντρα (Γ. Κασσιμάτης, Π. Μπακογιάννης, Π. Νικολαϊδης, Αρ. Παπαμιχαήλ, Δημοτικό Κολυμβητήριο Κερατσινίου, Αθλητικό Κέντρο Δραπετσώνας, Ι. Βάζος, γήπεδο Χαραυγής, στάδιο Σιταποθηκών, γήπεδο Σαλπέας).

Δείτε σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Η περιφερειακή ενότητα Πειραιά έχει απαγορεύσει τη στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους στην Παλαιά Κοκκινιά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επείγοντα περιστατικά.

Επίσης, καλούνται όσοι διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά καλεί επίσης του κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

Για άτομα με ειδικές ανάγκες, που θα χρειαστεί να μετακινηθούν την Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας. Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503/504.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι υπηρεσίες του δήμου Πειραιά. Λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 15510, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν με τον δήμο για τυχόν προβλήματα.

Χαμοστέρνας

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς
που είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω συσσώρευσης υδάτων, στο ύψος της Χαμοστέρνας, στο ρεύμα προς Αθήνα.Πηγή φωτό και βίντεο: http://keratsinivoice.blogspot.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software