clock Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 | 11:03:43 πμ

Επί τάπητος το θέμα της λειτουργίας των σχολείων

ΑΘΗΝΑ 22/07/2009

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές της χώρας μας για τη νέα γρίπη μετά το κρούσμα με τον 33χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου. Το υπουργείο Παιδείας θέτει επί τάπητος το θέμα της λειτουργίας των σχολείων το Σεπτέμβριο.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ανέφερε- απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον ιό της γρίπης - ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, πώς δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας και πώς το υπουργείο είναι προετοιμασμένο για κάθε ενδεχόμενο και σενάριο.

"Προετοιμαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα για το καλύτερο και το χειρότερο" είπε νωρίτερα ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι έχει εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Παιδείας κλήθηκε από το ΠΑΣΟΚ να ενημερώσει τη Βουλή για το σχεδιασμό και τα μέτρα ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

"Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πανδημία, η οποία, όμως, είναι μια ήπιας μορφής γρίπη και γι' αυτό χρειάζεται ψυχραιμία αλλά και εγρήγορση. Στο θέμα των σχολείων χρειάζεται ειδικός σχεδιασμός", δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου.

Σύσκεψη στελεχών πραγματοποιήθηκε στην Ιπποκράτους για τη νέα γρίπη υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου. 

"Μια γρίπη είναι, θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει" σημείωσε στον Flash 96 ο καθηγητής πνευμονολογίας Παναγιώτης Μπεχράκης, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής για τη νέα γρίπη. "Και στην εποχική γρίπη υπάρχει η επιπλοκή της πνευμονίας. Εχθρός θα είναι ο πανικός και όχι η ασθένεια" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεχράκης.

Οι νεκροί παγκοσμίως ανέρχονται σε 700
σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ ευρωπαϊκές χώρες σχεδιάζουν να μην ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο.

Γαλλία: Μαθήματα μέσω… τηλεόρασης

Στη λειτουργία των σχολείων εστιάζεται ο προβληματισμός και παγκοσμίως, μετά και την έμμεση σύσταση από τον ΠΟΥ.

Στη Γαλλία, ο Σαρκοζί ανακοίνωσε παραδόσεις μαθημάτων μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου στην περίπτωση που χρειαστεί να κλείσουν τα σχολεία. Ο προβληματισμός είναι έντονος και σε Ιταλία και Βρετανία, καθώς πρέπει να συνυπολογιστούν οι συνέπειες στην κοινωνία και στην οικονομία.

Στην Ελβετία, αλυσίδες σουπερμάρκετ εξετάζουν μέτρα για την απολύμανση των καταναλωτών πριν εισέλθουν στα καταστήματα. Στη Νέα Ζηλανδία απαγορεύτηκε η μετάληψη των πιστών, ενώ οι αραβικές χώρες συστήνουν στις ευαίσθητες ομάδες να ματαιώσουν το προσκύνημα στη Μέκκα, το Νοέμβριο.

Αβραμόπουλος: Νέα φάση

Το περιστατικό (σ.σ: με τον 33χρονο που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση) σηματοδοτεί το ξεκίνημα μίας νέας φάσης δήλωσε ο υπουργός υγείας στο Alter. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που καταγραφεί θανατηφόρο κρούσμα στη χώρα μας μπαίνει σε εφαρμογή νέο σχέδιο σημειώνοντας ότι πανικός είναι ο χειρότερος οδηγός.


Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Videos